Repe ja Romu kiertävät elokuussa Orivedellä ja Juupajoella – viime vuonnakin metalleja ja vaarallisia jätteitä lähti matkaan tonneittain

Pirkanmaan Jätehuollon kuormurit Repe ja Romu ottavat maksutta kyytiinsä kodin vaaralliset jätteet, metalliromut sekä sähkölaitteet. Autot kiertävät Orivedellä 5.-13. elokuuta ja Juupajoella 18.8. elokuuta

Repen ja Romun kyytiin kelpaavat jätelajit kannattaa tarkistaa ennen pysäkille lähtemistä. Apua tähän saa Pirkanmaan Jätehuollon verkkosivuilta ja Roskakalenterista. Sieltä löytyvät myös kierroksen aikataulu, pysäkkien osoitteet sekä ohjeet, miten Repellä ja Romulla toimitaan.

Kierros kylillä on laaja ja ulottuu Längelmäen kirkolta Hirsilään ja Onnistaipaleelle asti, samoin eteläisiin kaupungin osiin. Juupajoellakin on yhden illan aikana viisi puolen tunnin pysähdystä.

Viime vuonna kuormureilla oli Orivedellä 5 keräyspäivää ja 165 asiakasta. Vaarallisia jätteitä kertyi 3,5 tonnia ja metalleja lähes 10 tonnia. Juupajoella oli 1 keräyspäivä ja 25 asiakasta. Vaarallisia jätteitä Juupajoelta kertyi 0,3 tonnia ja metalleja 3 tonnia. Koko 17 kunnan alueelta kyytiin saatiin lähes 69 tonnia vaarallisia jätteitä ja 146 tonnia metalleja.

Repe & Romu -kierros täydentää jäteasemien ja jätekeskusten palvelua. Myös ne ottavat kodin vaaralliset jätteet, metalliromut ja sähkölaitteet maksutta vastaan.

Repe & Romu verkossa: https://pjhoy.fi/palvelut/jatteiden-vastaanotto/reperomu-kierros/

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?