Ulkomaille ei nyt ole hinkua – kyselyyn vastanneet hyvin yksimielisiä

Oma maa on mansikka, ainakin koronakesänä, kertoo myös Oriveden Sanomien verkkokysely. Tässä kesäistä Näsijärveä. Kuva: Anne Kotipuro.

Verkkosivujen kyselyssä viime viikon lopulla utelimme, aikovatko lukijamme matkustaa tänä kesänä ulkomaille. Vastaajat olivat asiasta hyvin yksimielisiä: 87 prosenttia eli 33 vastaajista ei ole lähdössä muille maille. Vain 8 prosenttia eli 3 vastaajaa suunnittelee ulkomaanmatkaa ja kaksi ei vielä tiedä.

Matkailevista yksi kertoi, että Tallinnaan uskaltaa mennä, toinen kaipasi pääsyä riittävän kauas ”ahdistavasta ja ajastaan jälkeen jääneestä Orivedestä”. Kolmannella oli parikin matkakohdetta jo tiedossa.

Ei-matkustavista jokunen perusteli päätöstä rahapulalla, mutta useimmat olivat vankasti sitä mieltä, että nyt kannatetaan kotimaata ja yritetään pysyä terveinä.

Koska Suomessa on kesää jäljellä, ei muualle edes tarvitse mennä. Yhden mielestä kesällä kuuluukin lomailla kauniissa kotimaassa, ulkomaanmatkojen aika on muihin vuodenaikoihin.

Koronauhkaan vetosi suoraan pari muutakin vastaajaa.

”En uskalla ottaa riskiä sairastua,” tuumasi yksi, ja toinen lisäsi perusteeksi ympäristöasiat: ”Ekologisista ja epidemiologisista syistä pysyttelen koto-Suomessa.”

Nähtäväksi jää, milloin matkustaminen ehkä olisi turvallisempaa. Kiitos vastaajille!

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?