Pumptrack-radalla saa jo ajaa iltaisin ja viikonloppuina, koulun piha-alueen muutostyöt ovat vielä kesken

Rovastinkankaan pumptrack-radalla on jo iltaisin melkoinen kuhina. Koska viereisellä koulun piha-alueella tehdään edelleen rakennustöitä, rata on käytettävissä toistaiseksi vain iltaisin ja viikonloppuisin. Kuva: Juha Jäntti

Rovastinkankaan pumptrack-rata on jo käyttökunnossa, vaikka opastekyltti ja ratamaalaukset vielä puuttuvatkin. Kyltti asennetaan paikoilleen parin päivän sisällä, maalauksia pitää odotella parisen viikkoa. Asvaltti on vielä liian tuoretta, jotta maali tarttuisi siihen.

Nuoriso on odottanut radan valmistumista ilmeisen innolla, sillä radalla on ollut jo vilskettä päivittäin. Radalle on jo lupa mennä, mutta toistaiseksi ohje on, että rataa käytettäisiin vain iltaisin ja viikonloppuisin. Rata olisi pidettävä tyhjänä silloin, kun viereisten alueiden muutostyöt ovat käynnissä.

– Se on mahtavaa, että rata kiinnostaa, ja siellä käy väkeä. Turvallisuuden vuoksi painava toiveemme kuitenkin on, että radalle ei tulla arkisin päiväsaikaan. Silloin radan ja koulun välisellä alueella tehdään töitä, ja paikalla liikkuu työkoneita. Alueella liikkuminen ei ole tuolloin turvallista, Oriveden kaupungin liikuntapäällikkö Roope Marski korostaa.

Kaikkina aikoina radan käyttäjien tulisi kunnioittaa aidoilla ja nauhoilla merkittyä työmaa-aluetta. Sinne on asiaa vain työmaan työntekijöillä.

Joka puolella radan reunapenkoissa on multaa, johon on kylvetty nurmikkoa. Multa-alueelle ei ole lupa mennä. Jos multaa kulkeutuu kengissä radalle, se voi olla vaaraksi radalla ajaville. Radalle on pääsy tekonurmen vierustalta niin, että kulku ratapenkkojen kautta ei ole tarpeen.

Juho Puustinen (oikealla) kävi kokeilemassa pumptrack-rataa ensimmäistä kertaa keskiviikkona. Pieni tovi meni totutellessa, mutta sitten löytyi tuntuma, miten radan töyssyistä otetaan vauhtia oikealla tavalla. Edellä ajoi Nooa Lindberg. Kuva: Juha Jäntti

Pumptrack-rata valmistui yllättäen parisen viikkoa etuajassa.

– Hyvät kelit jouduttivat töitä. Urakoija sai asvalttimassat sopivaan aikaan ja hyvälaatuisina. Paikalliset alihankkijat saivat kiitosta radan toimittajalta, ja ratatoimittaja sai puolestaan kaupungilta vuolaat kiitokset. Tätä urakkaa ei olisi voinut paremmin hoitaa.

– Olemme suunnitelleet avajaisia yhteistyössä Tampereen pyöräilijöiden kanssa. Koko perheen avaustapahtuma järjestetään elokuun puolivälin jälkeen, kunhan koulun piha-alue tulee muutenkin valmiiksi.

Marski muistuttaa tärkeänä turvallisuusasiana, että radalla on kypäräpakko.

Aleksi Nieminen oli töyssyissä tarkkana. Kuva: Juha Jäntti

Aamu ja Nooa Lindberg vetivät letkaa ottaessaan ensimmäistä kertaa tuntumaa uuteen rataan. Kuva: Juha Jäntti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?