Valtuustoaloite peräänkuuluttaa roska-astioiden lisäämistä, ”jotta kakka ja roskis löytäisivät toisensa helpommin”

Vihreän valtuustoryhmän jättämässä aloiteessa toivotaan kaupungin hankkivan lisää roskapönttöjä julkisille paikoille ja myös keskusta-alueen ulkopuolelle, jolloin roskat ja koirankakat eivät jäisi luontoon. Kuva: Juha Jäntti

Orivedelle toivotaan lisää roskiksia julkisille paikoille sekä yleisten liikuntareittien varrelle keskusta-alueen ulkopuolelle. Vihreän valtuustoryhmän jättämässä aloitteessa peräänkuulutetaan kaupunkia hankkimaan lisää roskiksia ja tarkastelemaan jo olemassa olevien roskapönttöjen sijainteja.

Valtuustoryhmän mukaan paikkakunnalla on paljon kauniita ja hyvin hoidettuja lenkkeilyalueita, joiden viihtyvyyttä laskee luontoon heitetyt roskat ja vääriin paikkoihin jääneet koirankakat.

– Tunnollinen koirankakankerääjä voi joutua kävelemään useita kilometrejä kakkapussi kainalossa kotiin, kun roskiksia ei ole saatavilla. Olisi erittäin hienoa, jos kaupunki voisi helpottaa koiranomistajien arkea tarjoamalla yleisiä roska-astioita hoidetuille reiteille nykyistä tiuhempaan, jotta kakka ja roskis löytäisivät toisensa helpommin, aloitteessa todetaan.

Aloitteessa huomautetaan, että monella alueella ainoa roskakori on leikkipuistossa tai hoidetun muistomerkin vieressä. Valtuutetut ehdottavat, että keskustan ulkopuolella roskiksia olisi ainakin pääväylillä esimerkiksi linja-autopysäkkien yhteydessä, jolloin ne palvelisivat koiranulkoiluttajien lisäksi myös muita käyttäjiä.

Lisäksi valtuustoryhmä ehdottaa, että kaupunki tukisi pientaloalueilla yksityishenkilöiden toteuttamaa Koirankakkaroskis-kampanjaa jakamalla asukkaille roska-astioihin liimattavia koirakkaroskistarroja.

Kaupunginhallitus on toimittanut valtuustoaloitteen valmisteltavaksi tekniselle lautakunnalle. Valmistelu toimitetaan hallitukselle 30. syyskuuta mennessä.

Leave a Comment