Liikuntapuiston rakentaminen alkoi Rovastinkankaalla, frisbeegolfrata on suljettu elokuun puolelle saakka

Rovastinkankaan rakennustyöt
Rovastinkankaan frisbeegolfradalla oli vielä pelaajia, kun pumptrack-radan maansiirtotyöt alkoivat maanantaina. Kuva: Juha Jäntti

Laajat muutostyöt ovat alkaneet Rovastinkankaan koulun ja Tredun viereisillä ulkoalueilla. Yksi välittömistä vaikutuksista on se, että frisbeegolfrata on suljettu elokuun alkupuolelle saakka.

Pumptrack-radan rakentaminen on tuonut maansiirtokoneet alueelle, jossa on ollut tähän asti frisbeegolfradan lähtöpaikka. Radan väyliin tulee muutoksia kesän aikana samalla, kun rataa laajennetaan 18-väyläiseksi.

Rovastinkankaan koulun ja frisbeegolfradan välissä sijaitseva hiekkakenttä on toiminut parkkipaikkana, mutta nyt se on suljettu käytöstä. Kulku liikuntapaikoille tapahtuu koulun etupihan ja tenniskentän välistä.

– Katsastuskonttorin lenkkiä ei saa käyttää parkkialueena nyt alkaneiden urakoiden aikana, eikä kulkuväylien varrelle saa pysäköidä autoja, liikuntapäällikkö Roope Marski muistuttaa.

– Frisbeegolfin harrastajille on nyt Rovastinkankaan radan muutostöiden aikana tarjolla paikkakunnalla Västilän 10-väyläinen rata, jonka avajaiset olivat sunnuntaina.

Rovastinkankaan alueen uudistukset toteutetaan kaupungin taholla usean eri yksikön yhteistyönä. Liikuntatoimi vastaa pumptrack-radan rakentamisesta ja frisbeegolfradan muutoksista. Tilapalvelu on hankkinut nykyiselle hiekkakentälle sijoitettavan monitoimikaukalon sekä koulun piha-alueelle tulevat uudet leikkikenttävälineet ja joustomaton.

Leikkitelineiden asennukset hoitaa puisto-osasto, ja kaukalon asennukset tehdään yhteistyöllä eri yksiköiden toimesta. Lisäksi Tredun puoleiselta koulun rajalta poistetaan vanha lauta-aita, ja tilalle asennetaan uusi teräksinen aita.

Rovastinkankaankoulun ja Tredun välistä katsastusasemalle johtavalle tielle on tehty kaksi korotettua suojatienkohtaa. Tiellä ajetaan lujaa 30 km/h nopeusrajoituksesta huolimatta, eivätkä kaikki autoilijat huomioi sitä, että kouluaikana Rovastinkankaan koulun oppilaita kulkee tien yli oppitunneille ja ruokailemaan Tredun puolelle.

Rovastinkankaan rakennustyöt
Rovastinkankaan koulun piha saa uudet leikkikenttävälineet ja joustoalustan. Kuva: Juha Jäntti

Leave a Comment