Nuorten kesäroadtrip pysähtyi Orivedellä – koordinaattori totesi uusien nuorisotilojen olevan ”Aivan törkeän hienot”

Nuorten ääni Pirkanmaalla

Nuorten ääni Pirkanmaalla -hankkeen roadtripillä on pysähdytty myös Orivedellä. Hankkeen koordinaattori Liisa Hietamaa pääsi tuolloin Konsta Lammisen mauton eli mopoauton kyytiin. Kuva: Liisa Hietamaa

Nuorten ääni Pirkanmaalla -hankkeen kesäroadtrip on kiertänyt kahden viikon ajan Pirkanmaan kuntia ja antanut Instagram-tilillään äänen nuorille.

Kolmentoista kunnan nuoret ovat päässeet esittelemään kotikuntaansa ja kertomaan mikä on parasta nuorille juuri heidän kotikunnassaan, missä nuoret hengaavat kesällä ja miksi.

Parhaiden asioiden listalle on noussut niin uimarantoja, skeittipaikkoja kuin frisbeegolf-ratoja, mutta myös urheilukenttien autioita katsomoita, koulun pihojen katoksia ja parkkipaikkoja, joille mopot ja autot kerääntyvät.

Paikkakunnilta on pyritty esittelemään kohteita, joiden valmistelussa tai toteutuksessa nuoret ovat olleet jollain tavalla mukana esimerkiksi nuorisovaltuustotoiminnan kautta. Tarkoituksena on ollut antaa ääni sille, miltä kunnat näyttävät nuorten vinkkelistä ja millaisia palveluita ja ajanviettomahdollisuuksia heille on kesällä tarjolla.

Kehuja pienistä arjen teoista

Orivedellä hankkeen koordinaattori Liisa Hietamaa vieraili 18. kesäkuuta. Esittelykierroksen paikkakunnalla hänelle tarjoili mautoillen Oriveden nuorisovaltuuston puheenjohtaja Konsta Lamminen. Hietamaa sai nähdä muun muassa Oriveden uudet nuorisotilat eli Nuorten kampuksen.

Lisäksi Lamminen vei hänet Rovastinkankaalle sekä Liikuntahallin päädyn parkkipaikalle, jota nuoret suosivat kokoontumispaikkanaan.

Roadtripistä tehdyssä Instagram-päivityksessä Hietamaa kehuu Oriveden nuorisovaltuustoa pienistä, mutta merkittävistä arjen teoista. Nuorisovaltuusto on muun muassa lahjoittanut astioita uusiin nuorisotiloihin sekä ollut vaikuttamassa siihen, että liikuntahallin parkkipaikalle on saatu roskikset.

Päivityksessään Hietamaa kehuu myös Oriveden uusia nuorisotiloja ”törkeen hienoiksi”.

Kahden viikon aikana hanke on vieraillut Oriveden lisäksi Urjalassa, Akaan Viialassa, Ylöjärven Kurussa, Kihniöllä, Virroilla, Punkalaitumella, Sastamalassa, Pälkäneellä, Kangasalla, Hämeenkyrössä ja Ikaalisissa.

Nuorten ääni Pirkanmaalla -hanke on Tampereen kaupungin nuorisopalveluiden hallinnoima kolmivuotinen kehityshanke, jonka tavoitteena on kehittää ja vahvistaa nuorten osallisuutta ja vaikuttamismahdollisuuksia Pirkanmaan alueella.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?