Haukkaniemen leirikeskuksen myyntinäkymä paranee, kun rantaosayleiskaava tulee voimaan

Oriveden kaupungin toiminnan ja talouden kehittämissuunnitelma vuosille 2020–2022 sisältää lukuisia säästökohteita eri yksiköissä ja toiminnoissa. Yhtenä mahdollisena tulolähteenä on kirjattu Haukkaniemen leirikeskuksen myynti. Arvion mukaan mahdollinen myyntitulo voisi olla 100 000 euroa.

Haukkaniemen leirikeskus

Haukkaniemen leirikeskus on ollut Oriveden kaupungin myyntilistalla jo vuosia. Rantaosayleiskaava voi parantaa myyntimahdollisuuksia. Kuva: Juha Jäntti

Leirikeskus ei ole ollut enää muutamaan vuoteen aktiivikäytössä. Sen rakennukset ovat niin huonokuntoisia, että tiloja ei ole enää vuokrattu ulkopuolisille käyttäjille.

Kaupunki laati aiemmin alueelle ranta-asemakaavan, joka kaatui valituksiin vuonna 2012. Viime aikoina kaupunki ei ole tehnyt leirikeskuksen osalta aktiivista myyntityötä.

– Joitakin kyselyjä on tullut aika-ajoin, mutta emme ole päässeet kauppoihin. Järkevä myyntimahdollisuus riippuu rakennusoikeuksista. Tilanne selkeytyy tältä osin, kunhan tuore rantaosayleiskaava tulee lainvoimaiseksi. Sen jälkeen on järkevämpää aloittaa myös myyntiponnistelut, kaupunginjohtaja Juha Kuusisto arvioi.

Rantaosayleiskaava osoittaa leirikeskuksen noin 9 hehtaarin maa-alueelle olemassa olevien maatilan talouskeskuksen ja loma-asunnon rakennuspaikat. Muutoin alue on merkitty maa- ja metsätalousalueeksi. Kaava ei siten tuo muutoksia tilan rakennusoikeuksiin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?