Länkipohjan Symppis sai lahjoituksena roskapihtejä, jotka ovat lainattavissa

Roskapihdit Länkipohjan Symppis

– Hyvin toimivat, toteavat lahjoituksena saaduista roskapihdeistä Symppiksen puheenjohtaja Marjo Leppämäki ja SPR:n edustaja Ritva Mörö. Kuva: Tuula Laurila

Länkipohjan Symppiksen puheenjohtaja Marjo Leppämäki kertoi, että he ovat saaneet mielenkiintoinen ja ajankohtaisen lahjoituksen. Nimettömänä pysyttelevä yksityishenkilö lahjoitti roskapihtejä, joita kuka tahansa tarvitsija saa lainata.

Ajatus roskien keräämisestä tienvarsilta syntyi erään ahkeran länkipohjalaisen lenkkeilijän mielessä, kun hän katseli roskien määrää länkipohjalaisten teiden varsilla. Hänen entisellä kotipaikkakunnallaan lenkkeily ja roskien keräily on yhdistetty kätevällä tavalla. Roskapihtejä sai lainata kävelylenkeille mukaan, ja lenkkeilijä voi samalla poimia roskat pussiin tien vieriä rumentamasta.

Nimettömänä pysyttelevä hyväntekijä otti yhteyttä Symppis Leppämäkeen ja tiedusteli, voisiko Symppis toimia roskapihtien lainauspaikkana.

– Lämpenin ajatukselle heti.

Lahjoitus tehtiin SPR:n Oriveden osaston nimissä, mutta hankinnan kustansi idean esittänyt lenkkeilijä. Koska SPR:n Längelmäen osasto liitettiin tämän vuoden alusta Oriveden osastoon, oli luontevaa, että lahjoitus tehtiin Oriveden osaston nimissä. SPR:n edustajat Ritva Mörö ja Tuula Laurila kävivät luovuttamassa pihdit Symppikselle.

Symppikseltä on nyt mahdollista lainata roskapihtejä mukaansa lenkille ja palauttaa lenkin päätteeksi sekä pihdit että roskat. Tavoitteena on kannustaa pitämään oman kylän raitit siisteinä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?