Orivarsan päiväkodille on myönnetty Vihreä lippu – liehumaan lippu nostettiin luontoaiheisten laulujen säestyksellä

Orivarsan päiväkoti, Vihreä lippu

Orivarsan päiväkoti on saanut Vihreän lipun ympäristökasvatustyöstään. Lippu nousi lipputankoon lasten laulun siivittämänä. Kuva: Orivarsan päiväkoti

Orivarsan päiväkodissa on kuluneen toimintakauden ajan perehdytty ympäristöasioihin Jätteiden vähentäminen -teeman avulla.

Sekajäteroskikset saivatkin päiväkodilla kyytiä, kun lasten raati otti selvää jätteiden lajittelusta. Vihreä lippu -toiminnassa lapset ovat tärkeässä osassa aikuisten rinnalla niin suunnittelussa, päätöksen teossa kuin toteutuksessakin.

– Olemme miettineet sitä, onko uuden ostaminen aina tarpeen vai voisiko vanhoille ja itselle tarpeettomille tavaroille löytyä uudenlaista käyttöä. Päädyimme järjestämään tavaranvaihtotorin, jonka yhteydessä vanhemmat pääsivät myös retkeilemään lasten kierrätysmateriaaleista askartelemassa metsässä. Olemme myös pohtineet, miten pitää tavaroista huolta niin, että ne kestäisivät käytössämme pidempään, Mimmi Tolvanen Orivarsan päiväkodista kertoo.

Aplodien aika! Vihreä lippu on saapunut paikalle. Kuva: Orivarsan päiväkoti

Ympäristökasvatusjärjestö FEE Suomi on myöntänyt Orivarsan päiväkodille Vihreän lipun osoitukseksi päiväkodilla tehdystä ympäristökasvatustyöstä.

Vihreä lippu nostettiin liehumaan Orivesi-talon lipputankoon 24. kesäkuuta luontoaiheisten laulujen säestyksellä.

– Matkamme kestävän kehityksen polulla jatkuu ensi syksynä uusien aiheiden parissa, Tolvanen lupaa.

Sinne se lippu nousee merkiksi päiväkodissa toteutetusta ympäristökasvatustyöstä.  Kuva Orivarsan päiväkoti

Orivarsan päiväkoti, Vihreä lippu

Orivarsan päiväkodin väki kokoontui katsomaan, kun Vihreä lippu nostettiin lipputankoon lieuhumaan.  Kuva: Orivarsan päiväkoti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?