Juupajoella on Pirkanmaan alin työttömyysaste – lukema on alle 11 prosenttia

Juupajoella on koko Pirkanmaan alin työttömyysaste. Ely-keskuksen toukokuun työllisyyskatsauksen mukaan Juupajoen työttömyysaste on 10,5 prosenttia. Pirkanmaan kunnista vain Punkalaitumella alitettiin Juupajoen tapaan 11 prosentin työttömyysaste. Punkalaitumen lukema on 10,9 prosenttia.

Juupajoella työttömien työnhakijoiden määrä laski huhtikuusta kahdella henkilöllä. Työttömiä työnhakijoita kunnassa on toukokuussa ollut 81. Vuotta aiemmin lukema on ollut 43, joten työttömien työnhakijoiden määrä on vuodessa kasvanut 88 prosenttia.

Oriveden työttömyysaste on 12,9 prosenttia. Toukokuussa työttömiä työnhakijoita oli Orivedellä 507, kun vuotta aiemmin lukema on ollut 298. Määrä on siis kasvanut vuodessa 70 prosenttia.

Eniten työttömien työnhakijoiden määrä on Pirkanmaalla viime vuoden vastaavasta ajankohdasta kasvanut Pirkkalassa ja Lempäälässä. Molemmista ylitettiin 140 prosentin kasvu.

Korkein työttömyysaste katsauksen mukaan on tällä hetkellä Tampereella, lukema on 19,9 prosenttia. Koko Pirkanmaan työttömyysaste on toukokuussa ollut 16,9 prosenttia ja koko maan osalta se on puolestaan 16,5 prosenttia.

Ely-keskuksen työllisyyskatsauksessa todetaan, että työttömien työnhakijoiden määrän kasvu johtuu koronaviruksen torjuntaan liittyvistä toimista ja sen aiheuttamasta talouden tilanteen muuttumisesta. Pirkanmaan työllisyystilanteeseen on vaikuttanut etenkin kansainvälisen viennin supistuminen.

– Tilanne kuitenkin muuttuu koko ajan ja vuoden 2020 kolmannella neljänneksellä olisi odotettavissa työttömyyden todennäköinen aleneminen, katsauksessa todetaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?