Yritystoiminta ei ollutkaan este avustushakemukselle – Pro Orivesi saa osuutensa kulttuuripalveluiden toimintakorvauksista

Kulttuuriosuuskunta Pro Orivesi saa elämänlaatulautakunnalta hakemansa 600 euron avustuksen kirjailijapaneelin järjestämiseen.

Pro Orivesi haki huhtikuussa avustusta osana kulttuuripalveluiden vuoden 2020 toimintakorvauksia. Toukokuisessa kokouksessa elämänlaatulautakunta esitti osuuskunnan hakemuksen hylkäämistä, sillä kyseessä on verotusoikeudellinen yhteisö. Keskustelun jälkeen pykälä päätettiin kuitenkin palauttaa valmisteluun ja selvittää osuuskunnan hakemuksen kelpoisuus sekä lautakunnan jäsenten mahdolliset jääviysasiat päätökseen liittyen.

Lautakunnan jäsen Irma Koskela ilmoitti jääviydestään ja poistui pykälän käsittelyn ajaksi. Koskelan varajäsen Kati Joki liittyi kokoukseen täksi ajaksi.

Selvityksen lisäksi elämänlaatulautakunta kävi jääviysasiasta keskustelua hallintojohtajan kanssa eikä kyseisessä tapauksessa ole todettu esteellisyyttä.

Elämänlaatulautakunta toteaa, että toimintakorvausten tarkoituksena on seura- ja yhdistystoiminnan tukeminen ja näin ollen yritystoimija Kulttuuriosuuskunta Pro Oriveden hakemuksen kohde soveltuu suoraan lautakunnan avustuskohtaan yleisavustukset.

Viime viikolla kokoustanut lautakunta päätti muista kulttuuripalveluiden toimintakorvauksista aiemman valmistelun mukaisesti. Kulttuuriosuuskunta Pro Oriveden lisäksi avustusta saavat  Eräjärven kehittämisyhdistys ry 700 euroa, Eräjärvi-Seura ry 2 000 euroa, Eräjärven Työväen Näyttämö ry 800 euroa, KSL:n Oriveden seudun opintojärjestö ry 400 euroa, Muotoilu ja taideteollisuus MUTTA ry 600 euroa, Oriveden Kotiseutuyhdistys ry 3 000 euroa, Talviaisten kansanmusiikki ja tanhupiiri 300 euroa, Ylä-Hämeen taiteilijaseura 400 euroa, Längelmäen Kirkonseudun Kyläyhdistys ry 300 euroa ja Oriveden Naislaulajat ry 300 euroa.

Kulttuuripalveluiden talousarviossa vuoden 2020 toimintakorvauksiin on varattu 9 000 euroa. Ylijäämä 400 euroa jää kulttuuripalvelujen harkinnanvaraiseen avustuskäyttöön. Lisäksi lautakunta päätti, että määrärahavaraus yleisavustuksiin siirretään liikuntapalvelujen toimintakorvauksista, jonne varausta on jäänyt käyttämättä 2109,40 euroa.

EDIT 30.6.20 klo 9.10 Juttuun korjattu MUTTA ry:lle myönnetty toimintakorvaussumma.

Leave a Comment