Teemu Laurikaisesta tuli ikäryhmänsä kärkihyppääjä

Teemu Laurikainen
Teemu Laurikainen on korkeushypyssä omanikäisten (16) ykköshyppääjä Suomessa. Kuva: Kalle Uotila

Oriveden Ponnistuksen Teemu Laurikaisesta, 16, tuli Suomen kausitilastoon korkeushypyn kärkihyppääjä, kun hän leiskautti juhannusviikolla Virroilla 185. Ennätys koheni viidellä sentillä.

Laurikainen kuuluu Kaisa Kymäläisen valmennettaviin, joihin lukeutuvat säännöllisesti myöskin Anna Pyykkö ja Aino Syvänen.

Koko kolmikko paranteli ennätyksiään torstaina Orivedellä Sisulisäkisoissa. Laurikainen hyppäsi pituutta 574 ja Pyykkö paransi viime kesäistä ennätystään sentillä. Ennätystulos on nyt 529. T13-sarjan Aino Syvänen jäi neljästä metristä vain kolme senttiä. Kuularingissä Pyykkö petrasi yli metrin ennätystään pukattuaan 10,38.

– Hyvä yhteistyö on löytynyt kolmikon välille ja se näkyy tuloksissa, kertoi valmentaja Kaisa Kymäläinen.

Oona Viljanen, N17, hallitsi kuularinkiä tyttöjen puolella. Tulos 13,19 ei tyydyttänyt urheilijaa. Valmentaja Jaakko Hassi ja Viljanen katsoivat videolta suoritukset, joista he löysivätkin pari tekniikkavirhettä. Koronapandemian vuoksi kevään tekniikkaharjoitukset jäivät vähiin, mutta Hassi uskoo nousuvireen löytyvän kesän huipennukseen.

Kangasalan Kisan Olli Niemi on Suojan kentän aktiivisimpia kilpailijoita. Hän on kilpaillut paikalla uransa aikana 47 kertaa. Nyt miesten kuula lensi 14,67.

Naisten 800 metrillä nähtiin kahden juoksijan tiukka veto. Alajärven Ankkurien Selina Kuoppa-Aho voitti ajalla 2.37,86 Kaipolan Melia Palsinajärven 0,64 sekunnilla.

Saarijärven Juhannuskisoissa oli runsaasti yleisöä ja tunnelmaa. Miesten 800 metrillä oli peräti 29 juoksijaa. Kuumassa erässä juossut OrPon Lauri Hassi taisteli jopa voitosta. Hän pysytteli koko matkan kärkijoukossa ja oli toisen kierroksen takasuoralla toisena. Etusuoralla Mikko Rahkola ohitti Hassin, joka oli lopulta kolmas ajalla 1.54,55.

– Laurilta oli väkevä näyttö. Kestävyys on parantunut tuntuvasti. Nyt ei tarvinnut juosta jäniksen roolissa, mikä oli viime kaudella hänelle tuttua. Kovempia loppuaikoja on luvassa, uskoi päävalmentaja Jaakko Hassi.

Saarijärven kisoissa jatkoi hyvää tuloskesää nykyisin JKU:ta edustava korkeushyppääjä Sini Lällä. Voittotulos 184 sivuaa hänen ennätystään ja nosti omissa nimissä olevaa kauden kärkitulosta sentillä.

Sisulisäkisat huilaavat tämän viikon. Seuraavat ovat 2. heinäkuuta. Aikuisten perinteiset Orivesi Games -kisat ovat keskiviikkona 8. heinäkuuta. Kisoihin odotetaan runsasta osallistujakaartia, kun koronan aikana ei ole ollut juurikaan kisoja varttuneille.

Sitä ennen OrPon yleisurheiluväki hikoilee talkoissa. Kentälle pystytetään mitat täyttävä heittoverkko. Kivikatsomon päälle sijoitetaan istuinpenkit kestopuusta.Rinteen alaosaan sijoitetaan liuskekivestä tehdyt palkintokorokkeet

Leave a Comment