Punaisen Ristin Hämeen piiri sai 20 000 euron lahjoituksen koronakriisin ruoka-apuun – Juupajoki sai yhteislahjoituksesta 25 ruokakassia

Suomen Punaisen Ristin Hämeen piiri on saanut kevään aikana 20 000 euron lahjoituksen koronakriisin aikaiseen ruoka-apuun. Avustuksen ansiosta SPR on voinut hankkia yhteensä 1 200 ruokakassia Hämeen piirin alueella ruoka-apua tarvitseville.

Ruokakassit toimitettiin SPR:n paikallisosastoille toukokuun lopussa. Osastojen tehtävänä on ollut ruokakassien toimittamisen organisointi ja avuntarvitsijoiden kartoittaminen eri paikkakunnilla. Kartoittamisessa apuna toimivat eri kuntien sosiaalitoimen tai seurakunnan työntekijät tai paikkakunnan muu järjestöverkosto.

Yksi ruokakasseja saanut paikkakunta on ollut Juupajoki. Määrä oli 25 ruokakassia. SPR:n paikallisosastot ovat jakaneet ruokakassit juhannukseen mennessä oman alueensa avun tarvitsijoille.

Ruokakassin sisällössä otettiin huomioon ruuan säilyvyys ja monipuolisuus. Suunnittelua ohjasi ajatus, että ruokatarvikkeiden tulee mahtua yhteen pussiin ja sen tulee olla helposti kannettavissa.

Ruokakassit sisälsivät joka taloudessa tarpeellista tavaraa kuten makaronia, kaurahiutaleita, tonnikalaa, tomaattimurskaa, hernekeittoa, näkkileipää, mehutiivistettä, lettujauhoja, mansikkahilloa, kahvia, rypsiöljyä ja hammastahnaa.

– Avustuksella olemme voineet tukea alueellamme toimivien paikallisosastojen kautta sellaisia ihmisiä, joilla koronaviruksen aiheuttamat sosiaaliset tai taloudelliset vaikutukset ovat olleet pandemian alkuvaiheessa suuret, Punaisen Ristin Hämeen piirin toiminnanjohtaja Pentti Savolainen toteaa tiedotteessa.

Lahjoituksen teki SPR:lle teki LähiTapiola Pirkanmaa. Se oli osa LähiTapiola-ryhmän kevään aikana Suomen Punaiselle Ristille toteutettua miljoonan euron lahjoitusoperaatiota, joka kohdistuu koronakriisissä tehtävään avustus- ja tukityöhön.

Suomen Punainen Risti on ollut LähiTapiolan yhteiskuntavastuun kumppani vuodesta 2002 lähtien. Yhteistyön tavoitteena on edistää ihmisten ja yhteisöjen turvallisuutta, terveyttä ja hyvinvointia sekä ehkäistä yksinäisyyttä ja syrjäytymistä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?