Suojan kentällä iloitaan liikunnasta – sateesta huolimatta

OrPo Voimistelu
Vilma Haikka ja Matilda Rauhamäki saavat kokeilla ensimmäisten lasten joukossa OrPon voimistelujaoston uutta AirTrack -voimistelualustaa, joka on oivallinen alusta voimistelun lisäksi myös vauhdikkaisiin liukuihin sadesäällä. Kuva: Mirkka Tuominen

Lapset ottavat vauhtia ja juoksevat innoissaan kohti AirTrackia, isoa ja joustavaa voimistelualustaa. Keskiviikolle osunut kesäinen sade innostaa lapsia kokeilemaan nyt alustalla liukumista. Jokaisella lapsella on oma tyylinsä, mutta suurin osa lapsista liukuu patjalla mahallaan tai polvillaan.

Oriveden Ponnistuksen voimistelujaoston järjestämä voimistelupäivä Suojan kentällä sujuu vauhdikkaasti. Jaoston uusi AirTrack -voimistelualusta näyttää houkuttavalta kaikenlaiseen jumppaamiseen.

– Voimistelualustan joustavuus antaa sopivan pehmeän tuen. Tässä voi harjoitella vaikkapa kärrynpyöriä tai voltteja turvallisesti. Aiemmin on jumpattu kovemmalla alustalla, kertoo jaostossa toimiva Antti Haikka.

OrPon voimistelupäivä
Voimistelunohjaaja Heidi Helander auttaa Vilma Haikka käsilläseisonnassa. Kuva: Mirkka Tuominen

Voimistelunohjaaja Heidi Helander auttaa lapsia käsilläseisonnassa ja muissa tempuissa. Haikka huolehtii, että päivän järjestys toimii hyvin.

Voimistelupäivässä kiinnitetään huomiota erityisesti esimerkiksi AirTrackin desinfiointiin ja turvaväleihin. Päivän aikana lapset on jaettu neljään ryhmään, joista jokaiseen osallistuu korkeintaan kymmenen lasta tai nuorta.

Voimistelujaosto tukee lasten liikkumista, perheitä ja paikallista yrittämistä. Kevätkaudella 2020 kaikkiaan 160 lasta on kuulunut OrPon voimisteluryhmiin.

– Olemme pieni seura, mutta olemme kehittäneet voimistelujaostoa nyt jo kolmisen vuotta, Haikka kertoo.

OrPo voimistelu
Vilma Haikkaa ja Matilda Rauhamäkeä ei sade haitannut. Se toi lisää iloa voimistelupäivään. Kuva: Mirkka Tuominen

Leave a Comment