Seitsemän miljoonan kysymys

Ihmisten liikkumattomuudella on hintansa, kertoo Oriveden kaupungin hyvinvointitilinpäätös. Vähäisestä liikunnasta johtuvat kansansairaudet maksavat kaupungille vuosittain seitsemän miljoonaa euroa.

Valtakunnallisen kartoituksen mukaan vain joka neljäs suomalainen liikkuu terveytensä kannalta riittävästi.

Miksi tästä pitäisi olla huolissaan? Jokaisella on oikeus valita liikuntatottumuksensa. Moni kokee, että liikunta on iloinen ja hyödyllinen osa elämää. Jotkut ajattelevat toisin.

Tutkimusten mukaan on jopa kiistaton tosiasia, että liikunta on tärkeää ihmisen terveyden ja hyvinvoinnin kannalta. Siksi on perusteltua ajatella, että liikkuminen kannattaa.

On hyvä tietää sekin, mitä liikkumattomuus maksaa meille kaikille. Tuo tieto ei kuitenkaan vielä motivoi liikkumaan, se tuo vain ehkä hiukan syyllisen olon. Liikunta on mielekkäintä ja antoisinta silloin, kun se perustuu aidosti omaan haluun ja innostukseen.

Orivedellä on kohtuullisen hyvin liikuntapaikkoja, ja lisää tulee tänäkin vuonna. Iso kysymys ei ole kuitenkaan se, miten paljon ja millaisia paikkoja on tarjolla. Suuria asioita tapahtuu sitten, jos vaikkapa edes joka kolmas liikkumaton kansalainen huomaa, että pieni kävelylenkki on oikeastaan aika kiva juttu.

Leave a Comment