Hanke Längelmäen mehuaseman rakentamisesta etenee – Jämsän kaupunginhallitus antoi siunauksen 17 000 euron lainalle

Länkipohjan omenamehun puristumisasema rakennetaan 17 000 euron välirahoituslainan turvin.

Jämsän kaupunginhallitus päätti kesäkuun alun kokouksessaan, että Längelmäen Lions Clubille myönnetään 17 000 euron välirahoituslaina, mikäli yhdistys saa Keski-Suomen ely-keskukselta hankkeelle anotun tuen. Lions Club on anonut tukea 17 044 euroa. Summa sisältää EU:n, valtion ja paikallisen toimintaryhmän osuudet. Hankkeen maksatus tapahtuu jälkikäteen ja perustuu jo maksettuihin kuluihin.

Länkipohjan mehuasema -hankkeen kokonaiskustannusarvio on 34 089 euroa. Hanke käsittää omenien mehustamiseen tarvittavien laitteiden hankkimisen ja sijoittamisen merikonttiin tai kuorma-auton kuormakoriin.

Mehustusasema on tarkoitus sijoittaa Längelmäki Halli oy:n tontille. Asemalle tarvittavat vesi, sähkö ja viemäröinti hoituvat jäähallin liittymien kautta.

Leave a Comment