Henkilöautot kolaroivat Mäntäntiellä, ei vakavia henkilövahinkoja

Kolari Mäntäntiellä.
Kaksi autoa törmäsi toisiinsa Mäntäntiellä. Autoissa oli yhteensä viisi ihmistä, jotka kaikki selvisivät ilman vakavia vammoja. Kuvat: Juha Jäntti

Kaksi henkilöautoa törmäsi toisiinsa Orivedellä Mäntäntiellä, noin kilometri Enokunnantien risteyksestä Mäntän suuntaan. Onnettomuus sattui hiukan puoli neljän jälkeen torstaina iltapäivällä.

Oriveden suunnasta tulleessa henkilöautossa oli perässä laudoilla lastattu peräkärry. Ajoneuvoyhdistelmä oli lähtenyt heittelehtimään, minkä seurauksena se ajautui Mäntän suunnasta tulleen henkilöauton eteen. Mäntän suunnasta tullut auto pyörähti pyörähti törmäyksen voimasta viereisen kevyen liikenteen väylän puolelle. Peräkärryllinen auto pysyi tiellä. Kumpikin auto vaurioitui pahoin.

Orivedeltä tulleessa autossa oli nelihenkinen perhe. Peräkärryllisessä autossa oli vain kuljettaja. Kukaan ei loukkaantunut vakavasti, mutta kaikki autoissa olleet vietiin tarkastettaviksi.

Poliisin mukaan peräkärryllisen auton kärry oli selvästi takapainoinen, koska siinä ollut painava lautakuorma ulottui pitkälle takalaidan ulkopuolelle. On mahdollista, että tämä oli syy onnettomuuteen.

– Kesän tullen liikkeellä on paljon esimerkiksi mökkiläisiä, jotka kuljettavat peräkärryissä painaviakin kuormia. On syytä olla kuormauksessa tarkkana siinä, että kärryn aisalle tulee sopivasti painoa. Jos lasti on takapainoinen, aisa pyrkii nousemaan ylöspäin, ja näin se keventää auton peräpäätä. Tämä saattaa tehdä autosta hankalasti hallittavan, tutkinnanjohtaja Antti Uusipaikka muistuttaa.

Tien toinen kaista oli suljettuna raivaustöiden vuoksi noin puoli tuntia.

Kolari Mäntäntiellä.
Mäntäntien toinen kaista oli suljettuna onnettomuuden vuoksi puolisen tuntia.

Edit 12.6.2020 Juha Jäntti: Lisätty tiedot siitä, miten onnettomuus tapahtui, ja mikä mahdollisesti oli syynä tapahtuneeseen. Lisätty tutkinnanjohtajan kommentti.

Edit 18.6.2020 Juha Jäntti: Korjattu tietoja siitä, miten onnettomuus tapahtui.

Leave a Comment