Orvokkikujan kaavaehdotukseen ei muutoksia, kaupunki jatkoi tonttien varausta

Orvokkikujan kaavamuutos

Lemmikkikujan ja Orvokkikujan väliselle alueelle on tarkoitus rakentaa uusi tehostetun palveluasumisen yksikkö. Kuva: Juha Jäntti

Orvokkikujan kaavamuutosehdotus menee muutoksitta kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi. Kaupunginhallitus käsitteli asian maanantaina.

Kaupunki on varannut kaksi Orvokkikujalla sijaitsevaa rakentamatonta tonttia sosiaali-ja terveyspalvelujen kehittämiseen. Orvokkikuja 3:n tontille on tarkoitus toteuttaa uusi tehostetun palveluasumisen yksikkö. Alustavien suunnitelmien mukaan paikalle rakennetaan kaksikerroksinen rakennus, jossa on 45 asuinhuonetta. Tontilla on tilaa myös pienemmälle yksikerroksiselle rakennukselle.

Yksikön tarvitsema pysäköintialue on tarkoitus sijoittaa Orvokkikuja 6:n tontille.

Lähialueen jo rakennettujen kiinteistöjen käyttötarkoitukset ja rakennusoikeudet pysyvät ennallaan. Korttelialueiden väliset kävely- ja pyöräilyväylät poistetaan kaavasta, ja alueet liitetään niiden eteläpuolisiin rakennuspaikkoihin. Kaava muuttuu eniten kaupungin omistamilla rakentamattomilla rakennuspaikoilla. Orvokkikuja 3:n tontti laajenee hieman puistoalueelle. Suurin sallittu kerrosluku ei muutu nykyisestä. Alueelle tulee rakennusoikeutta 2 600 kerrosneliötä.

Kaavaluonnos oli nähtävillä helmi-maaliskuussa. Luonnosta koskeneet kommentit eivät sisältäneet vaatimuksia, jotka olisivat vaatineet muutoksia kaavamuutoksen sisältöön.

Kaupunginhallitus jatkoi kummankin tontin varausta palveluasumishanketta varten vuoden loppuun saakka. Varausajan jatkopäätös koski myös Kaupintie 4:ää, johon on myös suunniteltu sote-kiinteistöhanketta. Kumpikin rakennushanke tarvitsee ARA:n rahoitusta, ja rahoituspäätöksien saanti voi kestää lähelle vuodenvaihdetta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?