Mikä ihana kesäkuu – arjessa on jo elämän merkkejä

Koronarajoitusten osittainen purkaminen kesäkuun alusta on tuonut iloa ja kaivattua eloisuutta Oriveden Sanomien levikkialueen elämään. Vaikka varovaisuutta, hyvää hygieniaa ja turvavälejä on yhä noudatettava, tekee ihmisen mielille nyt hyvää se, että virikkeitä ja tapahtumia on taas tarjolla.

Koska kesälle suunniteltuja suurtapahtumia ei nyt kuitenkaan voida järjestää, nousevat merkityksellisiksi kaikki pienemmiksikin ajatellut tapahtumat. Erilaisia taidenäyttelyitä lähiseudulla on jo tällä hetkellä tarjolla runsaasti ja viikonloppuna kesäkausi taitaa viimeistään alkaa. Tapahtumatarjonta näyttää sen verran monipuoliselta.

Oriveden kesän lähtölaukauksen piti tulevana viikonloppuna olla nyt kolmannen kerran järjestettävä Vanhat talot ja pihat -tapahtuma. Sitä se onneksi on myös nyt, vaikka koronarajoitukset muuttivatkin alkuperäisen tapahtuman virtuaaliseksi. Moniin kohteeseen pääsee myös paikan päälle, vaikka yksityisten kotien ovet nyt pysyvätkin kiinni.

Tapahtumajärjestäjien huoli on ollut se, mitä tilanteesta seuraa, kun tuttuja tapahtumia ei tänä kesänä järjestetäkään. Huoli on varmasti turha. Menojalkaa alkaa varmasti vipattaa, kun tarjonta kasvaa. Tämän kesän poikkeusoloista hyödyn saakin lähiseutu ja sen kohteet. Aina ei kokemusten perässä tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan.

Leave a Comment