Orivesi on hyvä paikka asua

Valvoessani eräänä yönä, mietin mitä palveluita lähiympäristöstäni löytyy, ja hämmästyin itsekin. Mietinnän tuloksena totesin seuraavanlaisia yrityksiä ja palveluita.

Ainakin viisi autokorjaamoa, kaksi autokauppaa, katsastus (kauempana toinen), autopurkaamo, kumikorjaamo, peltiseppä, kolme bensa-asemaa tai -pumppua (kauempana neljäs), kaksi puusepänliikettä, vähän etäämpänä sahatavaraliike, huonekalumyymälä, pienkonekorjaamo, hyötyjätekeskus, kenkäkauppa, rakennustarvikeyritys, rauta- ja maatalouskauppa sekä puutarhamyymälä, lähiruokakauppa, jopa sammutinvälinehuolto, pesula, siivousfirma, kivilouhimotuote- ja pihakivimyymälä (Ysitien varrella toinen).

Lisäksi keskustassa kolme marketia, kaksi monitarvikekauppaa, kodinkoneliike, konttoritarvike- ja korjaamoliike, kangaskauppa, ainakin 23 parturikampaamoa (kaksi aseman seudulla), autovaraosaliike, sähköliike, kolme kukkakauppaa ja hautauspalvelu, kaksi kirpputoria, maali-, tapetti- ja mattoliike, lemmikieläintarvikekauppa sekä ravintoloita ja kahviloita useita.

Lisäksi kaupungin palvelut, kirjasto, poliisi, koulut, lukio, kansalaisopisto, uimahalli, jäähalli, Suojan kenttä, tenniskenttä, jalkapallokenttä ja kuntopolkuja.

Lisäksi terveyskeskus, neuvola, vanhainkoti, palvelutalo, päiväkoteja, apteekki. Varmaan jotain jäi poiskin, kuten paikallislehden toimitus. Sielunhoitoon löytyy kolme seurakuntaa ja kokoontumistilat kullekin.

Mistähän Suomesta löytyy tämänkokoinen paikkakunta, jossa on tällainen määrä palveluita ja liikkeitä? Lisäksi Tampereen läheisyys on plussaa, jos jotakin ei täältä saa (kuten soittimia ja soitintarpeita).

Toimii myös toisin päin. Tamperelaisille olisi halvempaa asua täällä.

J. Tuominen

Leave a Comment