Teerijärvi on uintipaikoista ykkönen – suurin osa lukijoista odottaa vielä lämpimämpiä uintivesiä

Lukijoiden mukaan Oriveden seudun paras uintipaikka ja -ranta on Teerijärvi. Kuvituskuva: Oriveden Sanomien arkisto

Oriveden Sanomien tekemässä kyselyssä Oriveden Teerijärvi vei voiton seudun parhaana uintipaikkana.

Oriveden keskustaajaman länsipuolella sijaitseva järvi keräsi lehden lukijoilta peräti 15 mainintaa parhaana uintipaikkana ja -rantana. Toiseksi eniten kannatusta sai Nihua, jonka eduksi luettiin erityisesti lasten mieleen oleva hyppytorni. Vastauksissa kolmanneksi suosituin vaihtoehto oli Hiedan uimaranta.

Hyvinä uintipaikkoina yksittäisiä mainintoja saivat myös Kopsamon uimaranta Juupajoella, Längelmäveteen kuuluva Koljonselkä sekä kirkkoranta Längelmäellä, Eräjärven Rönni sekä Oriveden Aakkojärvi ja Kirkkolahden uimaranta.

Lisäksi Oriveden Sanomien verkkosivuilla julkaisussa kyselyssä kartoitettiin, moniko lukija on jo uinut luonnonvesissä. 75 prosenttia kyselyyn vastanneista ei ole vielä heittänyt talviturkkiaan tai ei edes aio sitä tehdä.

Osa luonnonvesiin uskaltautuneista vesipedoista kertoi aloittaneensa uintikautensa jo huhtikuussa.

Jatkossa Oriveden Sanomat kartoittaa säännöllisesti lukijoiden mielipiteitä verkkosivuilla julkaistavilla kyselyillä. Seuraavan kyselyn aiheena on liikenteen vaaranpaikat Orivedellä.

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?