Aloite tuotti tulosta – metsästyskerho alkaa syksyllä Yhteiskoululla, mahdollisuus myös metsästäjätutkinnon suorittamiseen

 

Kymmenkunta Oriveden valtuutettua jätti lokakuussa valtuustoaloitteen eräharrastuksen tarjoamisesta nuorille koulun tarjoamana, He esittivät myös mahdollisuutta suorittaa metsästäjätutkinto osana yläasteen perusopetusta.

Aloite tuotti tulosta, sillä lasten ja nuorten lautakunta hyväksyi metsästyskerhon ottamisen Yhteiskoulun kerhovalikoimaan Yhteiskoululle syyslukukauden alusta. Oppilaille myös tarjotaan metsästäjätutkinnon suorittamista. Kerhon kulut katetaan hankerahoituksella, ja se on oppilaille maksuton.

Aloitteen jättäjät perustelivat ajatustaan luonnossa liikkumisen ja eräharrastuksen hyvinvointia lisäävällä vaikutuksella. Tärkeintä ei ole saalis, vaan luonnossa liikkuminen ja yhdessä tekeminen. Orivedellä on myös runsaasti haittaeläimiä kuten supikoiria ja minkkejä, jotka tuhoavat lintujen pesiä vesistöjen läheisyydessä. Niillä ei ole Suomessa luontaisia vihollisia, joten ne lisääntyvät voimakkaasti. Aloitteen jättäjät kesksutan, kokoomuksen ja perussuomalaisten ryhmistä näkivätkin pienpetojen pyydystämisen nuorille mielekkääksi harrastukseksi.

Lautakunnan esittelytekstissä todetaan, miten keskeinen osa lasten ja nuorten elämää harrastukset ovat. Jokaiselle lapselle ja nuorelle voidaan taata mieleinen harrastus lisäämällä toimijoiden yhteistyötä erityisesti koulupäivän yhteydessä järjestettävässä kerhotoiminnassa. Orivedelle on haettu ja saatu useana vuonna hankerahoitusta kerhotoiminnan kehittämiseksi, ja monipuolisia kerhoja on toteutettu oppilaiden kiinnostuksen mukaan.

Ensi syksynä kerhovalikoimaan liitetään siis myös metsästyskerho, johon sisältyy metsästäjätutkinnon suorittaminen. Kerhon toteuttamisessa hyödynnetään yhteistyökumppanien kuten metsästysseurojen, kennelyhdistysten ja riistanhoitoyhdistyksen osaamista, ja kustannukset katetaan hankerahoituksella. Kerho on oppilaille maksuton.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?