Myös Yhteiskoulussa siirrytään syyslukukauden alusta 75 minuutin oppitunteihin

Oriveden lukiossa oppitunti kestää 75 minuuttia. Yhteiskoulun puolella, luokilla seitsemämnnestä yhdeksänteen, on tähän asti ollut käytössä perinteinen 45 minuutin oppitunti, mutta sielläkin siirrytään uuden lukuvuoden alkaessa 75-minuuttisiin oppitunteihin, päätti lasten ja nuorten lautakunta.

Koska kouluilla on yhteisiä opettajia ja muutakin yhteistyötä, samanpituinen tunti helpottaa opetusjärjestelyjä ja opetuksen jaksottamista.

Muutosta perustellaan myös sillä, että näin koulupäivässä on vähemmän taukoja ja oppitunnoin aloituksia sekä lopetuksia. Oppilas pystyy paremmin keskittymään opiskeluun, kun päivä ei ole niin pirstaleinen.

Koska uudessa järjestelmässä siirrytään aitoon jaksotukseen, oppilaalla on vähemmän aineita opiskeltavana samaan aikaan, eivätkä kokeetkaan kasaudu samaan aikaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?