Tuttu potti tuli – avustus kohdennetaan nuorten työpajatoimintaan ja starttivalmennukseen

Oriveden kaupungin työllisyyspalveluiden alaisuudessa toimivalle Työpaja Mainingille on myönnetty 60 000 euroa valtionavustusta. Työpaja tarjoaa räätälöityjä palveluita työttömille orivesiläisille.

Työllisyyspalvelupäällikkö Kirsi Onnela kertoo, että aluehallintovirastolta vuosittain saatava avustussumma kohdennetaan nuorten työpajatoiminnan ja starttivalmennuksen järjestämiseen.

– Starttivalmennuksen lisäksi järjestämme työ- ja yksilövalmennuksia.

Vuonna 2019 Mainingin asiakkaana oli 58 alle 30-vuotiasta nuorta. Yhteensä asiakkaita oli 146 henkilöä.

Länsi- ja Sisä-Suomen alueella avustusta myönnettiin yhteensä 4 387 000 euroa 69 toiminnan järjestäjälle. Aluehallintovirastojen vuosittain jakamilla avustuksilla järjestetään ja ylläpidetään nuorten työpajoja. Lisäksi valtionavustuksia käytetään etsivään nuorisotyöhön, nuorisoalan kehittämiseen sekä lasten ja nuorten harrastustoimintaan paikallisella tasolla.

Työpajajaksosta apua elämänhallintaan

Nuorille suunnatun työpajatoiminnan vaikutuksia mitataan Suomessa sosiaalisen vahvistuksen mittarilla, Sovarilla. Viime vuoden tulosten perusteella 92 prosenttia nuorten työpajoihin osallistuvista valmentautujista on kokenut sosiaalista vahvistumista työpajajakson aikana.

Kuusi valmentautujaa kymmenestä vastasi kokeneensa selkeän edistysaskeleen elämäntilanteessaan. Vastaajien mukaan myönteiset muutokset liittyivät arjen asioiden hoitamiseen, elämänhallintaan, tavoitteisiin sekä opiskelu- ja työelämävalmiuksiin. Lisäksi suurin osa valmentautujista arvioi sosiaalisten taitojensa ja itsetuntemuksensa vahvistuneen työpajajakson aikana.

Nuoret arvioivat työpajajakson parantaneen heidän päivärytmiään, vahvistaneen luottamusta omiin taitoihin sekä kykyä toimia toisten ihmisten kanssa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?