Aloite puurakentamisen puolesta sai kannatusta lautakunnassa, perusteluja löytyi paljonkin

Keskustan valtuustoryhmän helmikuussa jättämä valtuustoaloite puurakentamisen puolesta sai kannatusta ainakin teknisestä lautakunnasta, joka sai aloitteen valmisteltavakseen. Lautakunta esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen -valtuustolle, että kaupungin kaikissa rakennushankkeissa pyritään edistämään puurakentamista sen kotimaisuuden, uusiutuvuuden ja ympäristöystävällisyyden perusteella.

Lisäksi lautakunta toteaa taustaksi, että puurakentamisen normeja on uudistettu, puurakentamisen osaaminen on vahvistunut sekä teollinen valmistus laajentunut, joten puurakentaminen on entistä kilpailukykyisempi muihin materiaaleihin nähden.

Puun käyttö rakentamisessa myös hillitsee ilmastonmuutosta. Puutalot aiheuttavat koko elinkaarensa aikana huomattavasti vähemmän ilmasto- ja ympäristöhaittoja kuin vastaavat betonista, teräksestä tai tiilestä rakennetut talot.

Suurimmat kasvumahdollisuudet puurakentamiselle Suomessa nähdään olevan kerrostalorakentamisessa, julkisessa rakentamisessa, hallimaisissa rakennuksissa, silloissa, piha- ja ympäristörakentamisessa sekä lähiötalojen julkisivujen energiakorjauksissa, lisäkerros- ja täydennysrakentamisessa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?