Vesistöjen kunnostushankkeet saivat tukea Orivedellä ja Juupajoella

Pirkanmaan ELY-keskus on myöntänyt tänä vuonna yhteensä noin 385 000 euroa avustusta vesistöjen käyttöä ja tilaa parantaviin hankkeisiin Pirkanmaalla.

Ympäristöministeriön rahoituksen saivat Orivedellä Uiherlan osakaskunta Uiherlanlahden ja Uiherlanjoen yläosan kunnostukseen ja Juupajoella Savijärvi Pro ry Ylimmäisen Savijärven kunnostukseen.

Pirkanmaan ely-keskus jakoi avustusta yhteensä 25 hankkeelle. Ensisijaisesti avustusta on myönnetty niihin kohteisiin, joiden tila on vesien ekologisen tilaluokituksen mukaan tyydyttävä tai välttävä. Lisäksi avustuksilla on edistetty pohjavesialueiden suojelusuunnitelmien laadintaa.

– Hakemuksia tuli monipuolisesti erilaisiin kunnostustoimenpiteisiin, ja hankkeiden kokonaiskustannusarviot vaihtelivat muutamasta tuhannesta reiluun sataan tuhanteen euroon, kertoo ylitarkastaja Anu Peltonen Pirkanmaan ely-keskuksesta.

Vuosittaiset määrärahat ely-keskuksille jakavat ympäristöministeriö sekä maa- ja metsätalousministeriö. Ympäristöministeriön rahoitusta Vesiensuojelun tehostamisohjelmasta myönnettiin 21 hankkeelle noin 275 000 euroa. Maa- ja metsätalousministeriön rahoitusta jaettiin neljällä hankkeelle noin 110 000 euroa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?