Maastopalo syttyi voimalinjan alla, ei ehtinyt kuin metsänreunaan – Onnistaipaleen kohdalla myös peräänajo perjantaina

Maastopalo Hirvikankaalla, Pukalan eteläpuolella poltti myöhään perjantai-iltana viisi aaria maaperää. Pelastuslaitos joutui perjantaina pistäytymään myös liikenneonnettomuuspaikalla Onnistaipaleen risteyksessä.

Palo ehti levitä pellolta  metsänreunaan, mutta saatiin sammumaan melko pikaisesti ennen isompia vahinkoja. Maasto syttyi voimalinjan alla, joten sen epäillään saaneen alkunsa voimalinjaan törmänneestä linnusta.

– Toinen mahdollisuus on lämpöpyörre, joka nostaa kuivia heiniä pellolta, ne räpsähtävät johtoihin osuessaan ja pudotessaan sytyttävät kuivan maaperän, kertoo palomestari Pauli Keskinen Pirkanmaan pelastuslaitokselta.

Maa on nyt hyvin kuivaa, ja Keskinen kertoi sunnuntaina, että ennakkotietojen mukaan tiistaille ollaan laittamassa metsäpalovaroitusta Pirkanmaalle. Silloin alkavat myös säännölliset palolennot, joilla maastoa tarkkaillaan ilmasta.

Ennen maastopalon sammutusta pelastuslaitoksen yksikkö poikkesi kantatie 58:n ja Onnistaipaleentien risteyksessä, jossa auto oli neljän maissa törmännyt vasemmalle kääntyvän ajoneuvon perään. Tästä peräänajosta selvittiin kuitenkin peltivaurioilla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?