Oriveden kesätori-illat jäävät tältä vuodelta väliin – kauppapaikkana tori kuitenkin toimii

Oriveden kaupunki ei tänä vuonna organisoi kesätori-iltoja. Viime vuonna yhdistykset saivat varata oman vuoronsa kesän perjantaiden joukosta. Valitsemanaan perjantaina yhdistys toimi torin isäntänä ja valvojana, sillä kaupungilla ei tähän riittänyt resursseja.

Vaikka kesätori-iltoja ei tänä vuonna järjestetä viime vuoden tapaan, on Oriveden tori kauppapaikkakäytössä, kunhan kokoontumis-, etäisyys- ja hygieniarajoituksia noudatetaan. Toukokuun loppuun saakka kokoontumiset on sallittu korkeintaan kymmenelle henkilölle ja kesäkuun alusta lähtien kokoontumisrajoitus nostetaan 50 henkilöön.

Myyntipaikat torilla ovat maksuttomia, mutta sähköstä velotetaan maksu.

Vastuuyhdistys sai pitää kahvilaa

Oriveden kesätori-ilta on ollut perinteisesti perjantai. Viime vuonna kesätori-iltoja järjestettiin kesäkuun alkupuolelta elokuun alkupuolelle saakka.

Kesätori-iltana torivalvonnasta ja myyntipaikoista vastasivat vuorollaan eri yhdistykset.

Yhdistysten tehtävänä oli tuolloin torikatoksen avaaminen, yleisestä torivalvonnasta huolehtiminen ja myyntipaikkojen luovuttaminen torimyyjille heidän saapumisjärjestyksessään. Myös sähköpaikkaa tarvinneiden myyjien auttaminen kuului vastuuyhdistykselle.

Yhdistys sai vastineena yksinoikeuden torin kahvilatoiminnan järjestämiseen. Lisäksi yhdistys sai samalla myydä muita tuotteita ja järjestää haluamaansa ohjelmaa toriväelle.

Myyjille kesätoripäivien myyntipaikat olivat maksuttomia. Vain mahdollisesta sähkönkäytöstä kaupunki laskutti myyjiä jälkikäteen.

Leave a Comment