Juupajoen valtuutettujen turvavälit kunnossa tilinpäätöskokouksessa – ylijäämä ja verotulojen kasvu ilahduttivat, syntyvyys huoletti

Kokous oli ohi kolmessa vartissa, eikä tarjottuja kasvomaskejakaan tarvittu. Juupajoen valtuutetut pitivät hyvin turvavälit liikuntahallin poikkeusoloissa, vain paperien käsittelyyn joku kaipasi pöytää. Kuva: Anne Kotipuro.

Juupajoki vei valtuuston tilinpäätöskokouksen liikuntahalliin, missä turvavälit saatiin taatusti riittäviksi. Valtuusto iloitsi budjetoidun 20 000 euron alijäämän kääntymisestä merkittävästi paremmaksi – tilinpäätöksessä kirjattiin ylijäämää 292 350 euroa. Verotuloissakin kirjattiin kasvua.

Synkkänä pilvenä taivaalla nähdään syntyvyyden lasku, sillä viime vuosien keskiarvo on vauvarahasta huolimatta ollut 12 vauvaa vuodessa, kun aiemmin puhuttiin keskimäärin 20 syntyneestä vuosittain. Viime vuonna syntyi enää 9 uutta juupajokelaista.

Tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Erja Toppinen (kok) nosti esille tilintarkastajienkin mainitseman huomion siitä, että kunnan myöntäessä valokuituhankkeelle lainantakausta ei turvaavaa vastavakuutta ole vaadittu. Kunnan kannalta ei tässä tapauksessa ole suurta huolta, mutta vastaisuudessa asiasta on huolehdittava jo yhdenvertaisuuden vuoksi. Muuten hän, kuten myös ryhmäpuhujat, kiitteli tulosta ja henkilöstön sitoutumista.

Verotulojen ja valtionosuuksien ennakointi sen sijaan näyttää olevan vähintään yhtä vaikeaa kuin ennenkin.

Tarkastuslautakunta on jo ennen lomia järjestämässä yhteistä kokousta kunnan työntekijöiden kanssa, jossa laaditaan yhteistä tehtävälistaa koronan jälkeiselle ajalle.

Lämpöyhtiön lainantakausten vahvistaminen kahden lyhennyserän siirtyessä meni läpi puheitta.

Syksyn kokousaikataulua hyväksyttäessä toivoi varavaltuutettu Ulla Voutilainen (sd), että koska valtuusto istuu niin harvakseltaan, valtuutetut voisivat kokoontua edes kerran syyskaudella iltakoulutyyppiseen tapaamiseen ja päästä näin paremmin perille siitä, mitä on tekeillä. Kunnanjohtaja Jyri Lammela toivottavasti pisti asian korvan taakse, vaikka totesikin, ettei päivämääriä ole lyöty lukkoon, jottei tulisi suotta peruutuksia.

Ylimääräisenä asiana oli listalle nostettu 20 000 euron lisämääräraha päiväkodin pihan kunnostamiseen ja leikkivälineiden uusimiseen, joka myönnettiin ilman puheenvuoroja.

– Päiväkoti oli juuri valmistunut 33 vuotta sitten, kun tulin kuntaan. Turvavaatimukset ovat tällä välin muuttuneet niin, että tarvitaan ammattisuunnittelijaa. Lähes kaikille välineille vaaditaan turva-alustat ja niiden alle eristykset. Lapset kyllä tykkäävät lätäköistä, mutta pihan kosteuskin on samalla syytä korjata, taustoitti tekninen johtaja Pekka Maasilta.

– Kunnan suurin tila ja pienin valkokangas, harmitteli kunnanjohtaja esitellessään tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen avainlukuja. Pöydän takana myös puheenjohtaja Pekka Rae ja pöytäkirjanpitäjä Mervi Korhonen. Kuva: Anne Kotipuro

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?