Nuohoukset sallitaan, kontakteja pitää välttää

nuohooja katolla

Nuohouksiin liittyneet rajoitukset poistuivat. Tämä tietää nuohoustyönjohtaja Janne Leppäsellekin työteliästä kesää, kun kertyneet jonot pyritään purkamaan mahdollisimman nopeasti. Kuva: Juha Jäntti

Koronaepidemiaan liittyvä ohjeistus on muuttunut nuohouksen osalta. Nuohouksia ei tarvitse enää rajoittaa vain kiireellisiin kohteisiin. Työ on tehtävä erityistä varovaisuutta noudattaen ja tehostetusta hygieniasta huolehtien.

Uusi valtakunnallinen ohjeistus perustuu siihen, että poikkeusolot voivat jatkua vielä pitkäänkin. Nuohouksia ei ole mahdollista siirtää määräämättömäksi ajaksi tulevaisuuteen.

Nuohousalan keskusliitto muistuttaa omassa ohjeessaan, että nuohouksen järjestäminen vaatii nyt uudenlaisia toimintatapoja nuohoojilta ja asiakkailta.

– Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että pyydämme asiakasta odottamaan ulkosalla tai muissa huonetiloissa nuohouksen ajan. Tarkoituksena on välttää ihmiskontakteja, nuohouspalveluja tarjoavan Leal oy:n nuohoustyönjohtaja Janne Leppänen kertoo.

– Nyt alamme välittömästi purkaa kertynyttä työjonoa. Ryhdymme taas ilmoittelemaan lapuilla niillä alueilla, joilla nuohoojamme kulloinkin liikkuvat. Ehdotamme kunkin kohteen nuohoukselle ajankohtaa, jota asiakas voi halutessaan muuttaa soittamalla nuohoojalle.

– Kierrokset jäivät alkukeväästä kullakin nuohoojallamme vähän eri kohtiin. Teemme koko kesän varmasti pitkää päivää ilman lomia, ja saamme jonot purettua kohtuullisessa ajassa.

Mökkiläiset soittelevat paljon nuohoustilauksia nyt mökkikauden vähitellen vilkastuessa. Leppänen lupaa, että kaikki tilaajat mahtuvat kalenteriin.

– Kenenkään ei myöskään tarvitse arastella nuohoustilauksen tekemistä koronan vuoksi. Sovimme käytännön järjestelyistä asiakkaan kanssa aina ennalta. Vältämme kontakteja, ja huolehdimme muutenkin yhteisestä turvallisuudesta kaikin mahdollisin tavoin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?