Västilän frisbeegolfradan ykkösväylä on jo valmis

Västilän frisbeegolfrata
Jyrki Tuomaala ja Pekka Lindroos pystyttivät radan ensimmäisen korin paikoilleen lauantaina. Kuva: Juha Jäntti

Västilän frisbeegolfradan viimeistely etenee hyvää vauhtia. Ensimmäisen väylän avausheittoalusta ja kori ovat jo paikoillaan. Koko rata on käyttövalmis juhannuksen tienoilla.

– Tänne ykkösväylälle passaa tulla harjoittelemaan, vaikka työt ovatkin radalla muuten vielä kesken, Västilän Voiman puheenjohtaja Jyrki Tuomaala kehotteli lauantaiaamun talkoissa.

Radan olemassaolo Västilän urheilukentän lähimaastossa näkyy jo ohikulkijoille. Talkoolaiset pystyttivät opastetaulun kentän laidalle tien vierustalle. Aivan tuntumassa sijaitsee myös ensimmäisen väylän avausheittopaikka.

Ykkösväylällä on mahdollista ottaa tuntumaa radan avausheittopaikkojen ominaisuuksiin. Heittopaikoilla on leveyttä kaksi metriä ja pituutta neljä metriä, joten ne antavat hyvin tilaa rivakoiden avausheittojen vauhdinottoon. Jalkojen alla on ruohomatto, joka lepää lautakehikon sisään tiivistetyn murskekerroksen päällä.

Radalle tulee 10 väylää. Kierros lähtee urheilukentältä, ja se myös päättyy kentän liepeille. Ratakierrokselle tulee mittaa 1,7 kilometriä. Radan on suunnitellut alan ammattilainen, Dick Lampinen.

– Rata tulee kohtalaisen pienelle alueelle niin, että siirtymät väylien välillä eivät ole kovin pitkiä. Tämä on keskivaikea metsärata, joka noudattelee suurelta osin vanhojen metsäautoteiden linjauksia.

Rata kulkee kangasmaastossa. Talkooväki on avannut ojia ja tehnyt viisi isoa rumpua, jotta rata-alue pysyy kosteimmilta kohdiltaan riittävän kuivana. Osalle väylistä tulee sahanpurupinnoite.

Oriveden kaupunki osoitti viime vuonna 10 000 euroa liikuntapaikkojen kunnostukseen. Tuolloin 4 000 euroa kului uimarannan uudistamiseen. Loput 6 000 euroa on käytetty frisbeeradan suunnittelut sekä korien ja mattojen hankintaan.

– Voima on tuonut hankkeeseen noin 4 500 euroa. Saimme yhteensä 3 500 euroa Kantrin Nuoriso-Leader-tukena ja Längelmäen Säästöpankkisäätiöltä. Mukaan tuli lisäksi noin 1 000 euroa Voiman omaa rahaa ja iso määrä talkootyötä. Talkoissa oli mukana sekä nuoria että varttuneempaakin väkeä.

Talkooväki toivoo lähiviikoille kuivahkoa säätä, jotta radan viimeistely etenisi jouhevasti. Tavoitteena on saada rata valmiiksi kesäkuun aikana.

Västilän frisbeegolfrata
Opastetaulua pystyttivät Ahti Lahtinen, Esko Naskali ja Teuvo Myllymäki. Kuva: Juha Jäntti

Leave a Comment