Yhteiskoulun sisäilmaremontin vaiheistuksesta laaditaan uusi ehdotus

Oriveden yhteiskoulun sisäilmaongelmat

Yhteiskoulun sisäilmaremontin suunnitelma ja ensi vaiheen rahoitustarve tarkentuvat toukokuun aikana. Kuva: Juha Jäntti

Oriveden yhteiskoulun sisäilmakorjaukset olivat esillä kaupunginvaltuuston iltakoulussa maanantaina. Hanke jäi pöydälle kaupunginhallituksen viime kokouksessa, koska korjausten vaiheistuksiin haluttiin vielä tarkennuksia.

Tavoitteena on selvittää, voidaanko kesän aikana tehtävien korjausten laajuutta rajata ja samalla jakaa korjausten kustannuksia pidemmälle aikajaksolle.

Valtuutetuilla sekä lasten ja nuorten lautakunnan edustajilla oli tilaisuus käydä koululla tutustumassa korjauskohteeseen. Paikalla oli asiantuntija selostamassa korjaustarpeita ja -suunnitelmia.

Tavoitteena on, että tekninen lautakunta sekä lasten ja nuorten lautakunta saavat käsiteltäväkseen ensi viikolla tarkennetun ehdotuksen korjausten toteuttamisesta ja vaiheistuksesta. Kaupunginhallitus käsittelee asian 25. toukokuuta, ja päätös hankkeen rahoituksesta on tarkoitus tehdä valtuuston kokouksessa 1. kesäkuuta. Tällä tavoin kiireellisimmät korjaukset voivat alkaa heti kesäkuun alkupäivinä.

Yhteiskoulun sisäilmakorjausten arvioidaan maksavan kaikkiaan 2 miljoonaa euroa. Alkuperäisen ehdotuksen mukaan kiireisimpien kesän aikana tehtävien korjausten kustannukset olisivat 1,3 miljoonaa euroa. Hankkeelle tarvitaan valtuuston päätöksellä lisämääräraha, koska siihen ei ole varauduttu tämän vuoden talousarviossa.

Kesäkuun alun valtuuston asialistalle tulevat myös ainakin rantaosayleiskaavan ja Sukkavartaan asemakaavamuutoksen hyväksymiset.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?