MLL Orivesi hankki tilaa toiminnalle Kampukselta

MLL:n Oriveden yhdistys on vuokrannut pienen toimisto- ja kerhotilan Oriveden Kampukselta. Päärakennuksen uimahallin puoleisesta päädystä hankittu tila, kooltaan 26 neliötä, palvelee myös pieniä kokoontumisia, esimerkiksi erityisnuorten kerhoja. Sisäänkäynti tulee olemaan rakennuksen takaa.

– Tämä on ihan uusi juttu ja historiallinen kokeilu. Tavoitteena on saada kaikki ne yhdistyksen tavarat ja kalusto, jotka nyt on säilötty jokaisen meidän kodeissa, Järjestöjen talolla ja ties missä, keskitettyä yhteen paikkaan. Meillä on esimerkiksi aika uusi hattarakone, jota olisi näin helpompi vuokrata muillekin käyttäjille, kertoo yhdistyksen sihteeri Sonja Lähdetmäki.

Perhekahvila kuitenkin jatkaa edelleen kokoontumisiaan Järjestöjen talolla, tähän tilaan se ei mahtuisikaan.

– Kunhan koronatilanne helpottaa, pidetään uudessa tilassa oikein kunnon avajaiset. Varustelukin on vielä vähän kesken, Lähdetmäki kertoo.

MLL:n Oriveden yhdistyksellä tapahtuu isoja asioita tänä vuonna. Ajan kanssa tehty 90-vuotishistoriikkikin on valmistunut, ja ne ovat tulleet jo painosta. Historiikki ja uusi oma tila ovat taloudellisesti isoja ponnistuksia pienelle yhdistykselle, ja lokakuun alussa juhlitaan myös koko järjestön, Mannerheimin Lastensuojeluliiton, 100-vuotista toimintaa.

– Olemme käyneet useampiakin tiloja katsomassa, mutta monet niistä ovat olleet aika arvokkaita, kertoo Lähdetmäki, joka työkseen toimii nuorten kanssa etsivässä nuorisotyössä, Kampuksen suojissa sekin nykyään.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?