Juupajoella yksinyrittäjien tukea on haettu vielä maltillisesti

Juupajoella työ- ja elinkeinoministeriön yksinyrittäjille suunnattua tukea on haettu hyvin maltillisesti. Näin toteaa Juupajoen kunnanjohtaja Jyri Lammela.

– Hakemuksia on tähän mennessä tullut alle kymmenen. Yksi on käsittelyssä ja muut ovat saaneet jo myönteisen päätöksen.

Yksinyrittäjiä Juupajoella on noin 90. Lammelan mukaan tähän määrään saattaa kuitenkin kuulua sellaisia yrittäjiä, jotka eivät voi yksinyrittäjien tukea hakea.

Yksinyrittäjille myönnettävä tuki on valtion rahaa, jonka jakamisesta vastuu on annettu kunnille. Kyse on 2 000 euron suuruisesta kertakorvauksesta, joka voidaan myöntää yksinyrittäjän toiminnan harjoittamisesta johtuvien menojen kattamiseen.

Tarkoituksena on auttaa yrittäjiä selviytymään koronakriisin liiketoiminnalle aiheuttamista vaikeuksista ja siten mahdollistaa yrityksen toiminnan jatkuminen.

– Juupajoella yrittäjät ovat perehtyneet hyvin tuen hakukriteereihin. Korona ei välttämättä vielä maalis-huhtikuussa ole ehkä vaikuttanut yrittäjien taloudelliseen tulokseen sillä tavalla, että he olisivat sitä voineet hakea, Lammela arvioi.

Yksinyrittäjien valtionavustusta voidaan myöntää 16.3.2020 – 31.8.2020 välisenä aikana aiheutuneiden kustannusten korvaamiseksi. Tukea voi hakea syyskuun loppuun saakka.

Valtio on varannut yksinyrittäjien tukeen yhteensä 250 miljoonaa euroa. Kuntien osuus määräytyy siinä suhteessa, kuinka paljon niissä on yksinyrittäjiä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?