Apupapu osti Konekeskus 58:n – Niemelä ja uusia merkkejä Teollisuustien myymälään

Tapio Niemelä
Tapio Niemelän viimeinen viikko omassa liikkeessä kuluu tiiviisti huoltohommissa. Hän on havainnut, että nyt koetetaan kunnostaa vanhoja koneita ennemmin kuin ostetaan uutta. Kuva: Juha Jäntti

– Nopeat liikkeet on näyttäviä, kuittaa Konekeskus 58:n yrittäjä Tapio Niemelä perjantain paikallisen yrityskaupan.

Hän myi Konekeskus 58:n liiketoiminnan Apupapu Oy:lle ja siirtyy itsekin uuden omistajan leipiin ensi viikon alusta. Tämä viikko menee vielä huoltoon tuotujen koneiden kimpussa. Myymälä tyhjeni saman tien perjantaina, kun nimet laitettiin papereihin, mutta kaasupullot ovat vielä tämän viikon Mäntäntien varresssa, sitten nekin kuskataan Teollisuustielle.

Niemelä teki talvisydämen töitä yksinään, keväämmällä hänellä on ollut apulaisiakin.

– Talvi oli hiljainen, ja hiljaiseloa riitti koronaepidemian takia pitkälle kevääseen, oikeastaan vasta pari viime viikkoa ovat olleet vilkkaampia. Huoltopuolella kiireaika alkoi jo vähän aikaisemmin. mutta jotenkin tuntuu, että ihmiset eivät nyt uskalla tehdä oikein mitään, Niemelä arvioi.

Varovaisuutta ilmasssa, mieluummin kunnostetaan kuin ostetaan uutta

– Korona ei suoranaisesti ajanut kauppaan, mutta miksi tapella verissä päin pienistä asiakasmääristä, kun pystytään yhdistämään voimamme. Ei moottorisahojakaan määräänsä enempää mene kaupaksi. Tänä vuonna olen huomannut, että mieluummin koetetaan kunnostaa vanhoja koneita ennemmin kuin ostetaan uutta, Niemelä jatkaa.

Hän ehti tehdä kauppaa omassa yrityksessä melko tarkkaan neljä vuotta, mutta jatkaa itselleen mieluisassa asiakaspalvelussa, uudessa paikassa vain. Hetken tuntui haikealta tilojen tyhjennyttyä perjantaina, mutta uusi lehti elämässä on taas aukeamassa.

– Viimeiset kaksi viikkoa sai tehdä ympäripyöreää päivää ja koko talven oli tässä yksinään niin, ettei ollut varaa sairastua eikä voinut käydä missään. Ei silti ollut oikein varaa palkata ketään noilla myynneillä, kyllä se pitkän päälle rassaa, hän tunnustaa.

Konekeskuksen merkkiedustukset siirtyvät nyt Apupapulle, joten asiakkaat eivät jää tyhjän päälle. Niemelä ei kokenut liikepaikkaansa huonoksi, eivätkä asiakkaatkaan sitä moittineet, joten paikasta ei menestyminen ollut kiinni. Huhtikuulta syyskuulle pärjäsi oikeinkin hyvin, mutta talviaika oli turhan hiljaista.

– Nyt saa taas opetella paljon uutta! Niemelä iloitsee.

Tapio Niemelä
Hetken tuntui haikealta tilojen tyhjennyttyä perjantaina, mutta uusi lehti elämässä on taas aukeamassa. Kuva: Juha Jäntti

Useampi merkki saman katon alle

Apupapun yrittäjät Jussi Lietsala ja Teemu Leponiemi ovat tyytyväisiä saadessaan useamman merkin edustuksen, jolloin koneita voi vertailla samassa paikassa.

Aloitteen kaupasta teki Niemelä, ja sitä hierottiin jonkin aikaa. Apupapun kasvu on ollut tasaista, sillä 13 vuotta sitten aloitettiin kahden miehen voimin. Toimintaa on monella alalla:

– Uusimmasta päästä ovat oma myymälä, jossa on tavaraa mönkijöistä ruohonleikkureihin ja moottorisahoihin, pienkone- ja autohuolto. Lisäksi kuvioissa ovat mukana kuljetukset ja kaluston vuokraus, maanrakennus, mökkitalkkarius ja kiinteistöhuolto, Lietsala luettelee.

– Kaikki jatkuu ennallaan. Kun on hyvä henkilökunta, kaikki toimii, hän jatkaa.

Lietsala kertoo, että korona-aikaan osa töistä on hiljentynyt, mutta toisaalle tullut lisääkin, esimerkiksi juuri huoltopuolelle. Kun ihmiset ovat innolla laittaneet pihojaan, on pitänyt huoltaa koneita kuntoon.

– Kauppa ei aiheuta meillä oikeastaan muuta kuin että myymälään tulee lisää tavaraa ja Tapsa uutena työntekijänä, sitten meitä on yhteensä 18. Pienellä kylällä riittää töitä, kun tekee vähän joka hommaa, niin ei ole yhden jutun varassa, hän tiivistää.

Leave a Comment