Tavarajuna ruhjoi kuorma-auton – kuljettaja selvisi rytäkästä vammoitta

Tasoristeysonnettomuus

Jakeluauto koki kovia, kun tavarajunan vaunut osuivat siihen vielä useita kertoja törmäyksen jälkeen. Kuva: Juha Jäntti

Täydessä vauhdissa ollut tavarajuna törmäsi kuorma-autoon Niemenläntien tasoristeyksessä maanantaina aamukuudelta. Jakeluauto ruhjoutui pahoin, mutta auton kuljettaja selvisi tilanteesta vammoitta.

Veturinkuljettajakaan ei saanut tilanteessa kolhuja. Veturin keulan rakenteet vääntyivät törmäyksessä jonkin verran.

Kuorma-auto kääntyi Koulutieltä Niemeläntielle, missä tasoristeys tulee vastaan heti kääntymisen jälkeen. Juna tuli Tampereen suunnalta, ja sillä oli nopeutta arviolta 60–70 kilometriä tunnissa.

Veturi osui kuorma-auton oikealle puolelle etuosaan. Auto pyörähti törmäyksen voimasta ympäri ja edelleen radan toiselle puolelle. Juna jatkoi matkaansa vielä noin sata metriä, ja sen vaunut osuivat ohi mennessään autoon vielä useita kertoja. Auto jäi paikoilleen tasoristeyksen kohdalle eikä raahautunut junan mukana.

Kuorma-auton ohjaamo-osa vaurioitui pahoin, mutta se pysyi kuitenkin riittävästi koossa  pystyäkseen suojaamaan kuljettajaa. Jakeluauton katettu kuormatila hajosi kokonaan. Lastina olleet tavaralaatikot ja autonrenkaat levisivät muutaman kymmenen metrin säteelle onnettomuuskohdasta.

Juna pysyi kokonaisuudessaan kiskoilla. Veturi ei kuitenkaan pystynyt jatkamaan matkaansa omin voimin, vaan paikalle tuli toinen veturi hakemaan junan pois paikalta. Veturin etuosan vääntyneitä rakenteita polttoleikattiin irti kello kahdeksan aikoihin. Sen jälkeen oli mahdollista siirtää juna pois paikalta.

Päivystävä palomestari Tommi Lindqvist pitää todellisena ihmeenä sitä, että kuorma-auton kuljettaja selvisi rytäkästä ehjin nahoin.

– Veturinkuljettaja kertoi, että kun hän käveli onnettomuuspaikalle, autonkuljettaja oli jo päässyt omin jaloin ulos autosta. Siinä on ollut todella hyvä tuuri matkassa.

Tasoristeysonnettomuus

Kuorma-auton kuljettaja käveli tästä hytistä pois omin jaloin. Kuva: Juha Jäntti

Tasoristeysonnettomuus

Veturin keulan rakenteet vääntyivät törmäyksessä. Rautoja irroiteltiin ennen junan hinaamista pois paikalta. Kuva: Juha Jäntti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?