Orivedellä yksi uusi koronatapaus

Maanantai-iltapäivään mennessä Orivedellä on varmistettu yhteensä yhdeksän koronatartuntaa.  Edellisviikosta varmistettujen koronavirusinfektioiden määrä on noussut yhdellä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen karttasovelluksen mukaan Juupajoella ei ole yhtään varmistettua koronatapausta. Sovelluksessa ei julkaista tietoa kunnista, mikäli niiden alueella varmennettuja tartuntoja on 0-4.

Oriveden naapurikunnista Kangasalla on todettu yhteensä 13 koronatartuntaa ja Jämsässä 10. Juupajoen tavoin Ruovedellä ja Kuhmoisissa ei ole varmistettuja tartuntoja. Koko Pirkanmaalla varmistettuja tartuntoja on nyt yhteensä 250. Suurin osa, eli 134, todetuista tartunnoista on kirjattu Tampereella.

Koronatartuntojen määrä selviää THL:n karttasovelluksesta, johon on koottu kuntakohtaiset tiedot laboratoriovarmistetuista COVID-19-tapauksista. Sovelluksessa esitetään varmistetut tapaukset sekä niiden ilmaantuvuus, eli tapausten määrä 100 000:ta asukasta kohden.

Karttasovelluksen tiedot perustuvat tartuntatautirekisterin tietoihin. Näytteenottopäivästä kuluu noin 2–4 päivää ennen kuin näyte on analysoitu, kirjattu ja tieto on päivittynyt tartuntatautirekisteriin. Karttasovelluksen tiedot päivittyvät joka päivä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?