Juupajoki päättää yt-neuvotteluista

Juupajoen kunnanhallitus käsittelee maanantain kokouksessaan koko henkilöstöä koskevien yhteistoimintaneuvotteluiden aloittamista.

Esityslistalle kirjatussa päätösehdotuksessa todetaan, että koronavirusepidemia saattaa johtaa tilanteeseen, jossa kunnassa on tehtävä lomautuksia tai merkittäviä heikennyksiä palvelusuhteiden ehdoissa taloudellisin tai tuotannollisin perustein.

Jos kunnanhallitus hyväksyy ehdotuksen, työnantaja harkitsee koko henkilöstön lomauttamista alle 90 päiväksi. Työntekijöiden irtisanomisia tai pysyviä osa-aikaistamisia ei kuitenkaan harkita.

Juupajoen taloudellinen tilanne on ollut vuosia vakaa, mutta koronavirustilanteen vaikutusten todetaan olevan merkittävät kunnan taloudelle kuluvana talousarviovuonna sekä tulevina vuosina.

Kunnanhallituksen tämänhetkisen arvion mukaan virusepidemian vaikutus näkyy kunnan taloudessa. Vuonna 2020 tulojen on arvioitu vähentyvän noin 350 000 euroa tulojen ja menojen lisääntyvän noin 150 000 eurolla. Arviossa on otettu huomioon myös valtioneuvoston 8. huhtikuuta tekemän linjauksen mukainen tuki kunnille ja sairaanhoitopiireille.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?