Pro Orivesi saa Kulttuurirahaston apurahan Kampuksen toiminnan kehittämiseen

Oriveden Kampus

Pro Orivesi -kulttuuriosuuskunta käyttää saamansa apurahan Oriveden Kampuksen toiminnan rakentamiseen ja markkinointiin.

Suomen Kulttuurirahaston Pirkanmaan rahasto on myöntänyt Pro Orivesi -kulttuuriosuuskunnalle 20 000 euron suuruisen apurahan. Osuuskunta käyttää apurahan Oriveden Kampuksen toiminnan ja hallinnon rakentamiseen.

– Teimme hakemuksen sillä perustelulla, että aiomme järjestää valtakunnallisestikin merkittävää kulttuuritoimintaa. Tavoitteena on, että tämä näkyy jo loppukesän ja syksyn tapahtumissamme, osuuskunnan puheenjohtaja Reijo Kahelin kertoo.

Osuuskunta käyttää apurahan Kampuksen perustoimintojen ylösajoon sekä Kampuksen ja ympäröivän yhteisön markkinointiin. Voimavaroja osoitetaan valtakunnallisen yhteisöverkoston rakentamiseen.

Osa apurahasta menee henkilöstön palkkauskuluihin. Sillä ei kateta Kampuksen kiinteistön ylläpitokustannuksia, jotka osuuskunta kattaa vuokratuloilla ja muulla tulorahoituksella.

– Kurssien ja tapahtumien toteutus riippuu tänä kesänä tietysti koronaepidemiaan liittyvistä rajoituksista. Tavoittelemme elokuulle kahta kuvataiteen kurssia, aluekehitysseminaaria, luovan kirjoituksen kurssia ja mahdollisesti myös Paasikivi-seminaaria.

Suunnitelmissa on alkusyksyyn myös Alueiden kosto -seminaari. Siinä tutkaillaan, mitä tapahtuu alueille, jotka eivät ole olleet keskittymisen keskiössä. Luvassa on myös villasukkarakkautta sekä erilaisia esitelmätilaisuuksia.

– Keskustelemme vielä Kriittisen korkeakoulun edustajien kanssa, voisivatko Oriveden filosofiapäivät onnistua vielä tälle vuodelle.

Pirkanmaan rahasto jakaa tänään yhden palkinnon ja 100 apurahaa, yhteensä runsaat 1,3 miljoonaa euroa. Rahasto sai runsaat 1 000 hakemusta. Suomen Kulttuurirahasto lisäsi kaikkien maakuntarahastojen jakovaraa yhteensä 0,5 miljoonalla eurolla koronavirustilanteen vuoksi. Pirkanmaan rahastossa lisäys oli 38 000 euroa.

Lisäraha kohdistui ensisijaisesti pieniin apurahoihin freelance-taiteilijoille, koska rajoitukset ovat vaikuttaneet välittömästi heidän ansiomahdollisuuksiinsa.

Pirkanmaan rahaston palkinto 15 000 euroa myönnettiin Suomen historian professori Pertti Haapalalle. Suurimman yksittäisen apurahan, 130 000 euroa, sai Laeticia Petitin työryhmän hanke, joka tarkastelee kiinalaisten historiallisten keramiikkaesineiden lasitteita yhdistäen fotoniikkaa ja lasitaidetta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?