Orivesi avustaa MLL:n valtakunnallista toimintaa 500 eurolla – summalla rahoitetaan lasten ja nuorten puhelinta ja nettiä

Orivesi avustaa Mannerheimin Lastensuojeluliiton valtakunnallista lasten ja nuorten puhelimen ja netin toimintaa 500 eurolla. Avustusraha maksetaan perusopetuksen tulosalueelta.

Kyse on vuodelle 2020 myönnetystä avustuksesta. Avustuksen on myöntänyt viranhaltijapäätöksenä kasvatus- ja opetusjohtaja Mia Mattila.

Päätöksessä todetaan, että Mannerheimin Lastensuojeluliiton toiminnan tukeminen ei ole suoraan kunnan palvelutoiminnan alaista työtä eikä lasten ja nuorten lautakunnalla ole määrärahavarausta toiminnan tukemiseen.

MLL:n toiminnan todetaan kuitenkin olevan tärkeä osa ennaltaehkäisevää lastensuojelutyötä ja ennen kuin Tampere alkoi järjestää Oriveden lastensuojelupalvelut ostopalveluna, Orivesi tuki toimintaa.

Avustuksen myöntämistä viranhaltijapäätöksessä perustellaan sillä, että Orivedellä halutaan jo kaupungin strategian mukaan kiinnittää huomiota hyvinvointia tukeviin palveluihin, etenkin ennaltaehkäisevään ja terveyttä edistävään toimintaan. Lisäksi lasten ja nuorten lautakunnan tavoitteena on edistää paikkakunnalla terveyttä, hyvinvointia ja turvallisuutta yhteistyössä kaupungin eri toimijoiden kanssa. MLL ja sen tekemä työ ovat osa tätä kokonaisuutta.

Lasten ja nuorten puhelin ja netti ovat osa ennaltaehkäisevää lastensuojelutyötä. Palvelu on tarkoitettu alle 21-vuotiaille lapsille ja nuorille. Palvelun avulla tarjotaan mahdollisuus aikuisen tukeen ja aikaan.

Vuonna 2019 palvelua käytti lähes 17 000 lasta ja nuorta eri puolella Suomea. Orivesiläisten lasten ja nuorten osuutta palvelun käyttäjistä ei tiedetä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?