Kultavuoren koulua käyvä Aino Peurala otti ykkössijan kuvataidekilpailun osakilpailussa – Peuralan työ etenee nyt myös kilpailun valtakunnalliseen finaaliin

Aino Peurala, kisatyö, kuvataidekilpailu
Orivedellä Kultavuoren koulua käyvän Aino Peuralan kisatyö.

Orivesiläinen Aino Peurala on voittanut Osuuspankkien kuvataidekilpailun OP Pohjois-Hämeen alueen osakilpailun 9-10-vuotiaiden sarjan.

Kilpailun pääteemana oli Onnea on… piirtäminen, maalaaminen, kuvaaminen, voittaminen.

Peuralan sarjassa teema piti tuoda esiin näyttämällä, mikä tekee taiteilijasta itsestään onnellisen. Oman onnensa sai toteuttaa piirtämällä, maalaamalla tai vaikkapa tekemällä kollaasityön.

Kultavuoren koulua käyvän Peuralan kuva osoittaa, että hänet onnelliseksi tekee ystävät ja heidän ilahduttaminen. Peuralan voittajatyö pääsee mukaan valtakunnalliseen kilpailuun, jossa sarjojen viisi parasta nuorta taiteilijaa palkitaan rahapalkinnoilla Helsingissä toukokuussa.

Janita Kurran-Kuusela, kisatyö
Kuvataidekilpailun 9-10-vuotiaiden sarjassa toiseksi tulleen Vilppulankosken ala-astetta käyvän Janita Kurran-Kuuselen kisatyö.

Toiselle sijalle 9-10-vuotiaiden sarjassa arvioitiin Janita Kurran-Kuusela Vilppulankosken ala-asteelta ja kolmanneksi Laura Valkeajoki Juupajoen Kirkonkylän koulusta.

Sama aihe oli myös 6-8-vuotiaiden sarjassa. Voitto meni Mila Järviselle Keuruun ala-asteelle. Toisen sijan nappasi Katariina Juselius Vilppulankosken koulusta ja kolmanneksi tuli Julia Mäkinen Keuruun ala-asteelta.

Vanhimpien sarjassa eli 11-13-vuotiaiden sarjaan osallistuvien piti näyttää, miltä onni näyttää piirtämällä tai maalaamalla. Parhaaksi työksi sarjassa valittiin Vilppulankosken koulua käyvän Peppi Kangasjärven työ. Toiselle sijalle tuli Senja Kivinen Juupajoen koulukeskuksesta ja kolmanneksi Meria Latif Savosenmäen koulusta Mäntästä.

Arviointiperusteina iloisuus ja puhuttelevaisuus

Pankin Pohjois-Hämeen alueella tuomarina toimi Mäntän Taideseura ry:n puheenjohtaja Marja-Leena Mäkiö. Hän valitsi jokaisesta sarjasta kolme parasta työtä.

Tuomarin arviointiperusteina töille olivat värien käyttö, työn tunnelma, iloisuus sekä se, puhutteliko työ jotenkin.

Laura Valkeajoki, kisatyö
Kolmanneksi 9-10-vuotiaiden sarjassa sijoittui Laura Valkeajoki Juupajoen Kirkonkylän koulusta.

Osuuspankkien kuvataidekilpailu järjestettiin nyt 44. kerran. Kilpailuaika oli 3.2.-27.3.2020.

Kilpailu oli avoin kaikille 6-13-vuotialle, ja se järjestettiin yhteistyössä kuvataiteen opettajien ja koulujen kanssa. Kaikki piirtämis- ja maalaustekniikat olivat sallittuja.

Kilpailuun osallistui OP Pohjois-Hämeen toiminta-alueelta kuvaamataidosta innostuneita oppilaita Orivedeltä, Juupajoelta, Mänttä-Vilppulasta ja Keuruulta.

Lasten ja nuorten kuvataidekilpailulla pankki haluaa lisätä lasten arkeen iloa, inspiraatiota sekä onnistumisen kokemuksia yhteistyössä koulujen kanssa.

Vuosittain kilpailuun osallistuu noin 15 000 lasta ja nuorta. Suomalaiset ovat myös menestyneet kansainvälisessä kilpailussa hienosti useina vuosina.

Valtakunnallisten kilpailusarjojen voittajatyöt jatkavat matkaansa syyskuussa Berliinissä pidettävään kansainväliseen Jugend Creativ -kuvataidekilpailun finaaliin.

Leave a Comment