Koronatilanne Juupajoen alueella yhä rauhallinen – asiointi terveydenhuollon toimipisteissä on turvallista

Tilanne Mäntänvuoren Terveyden toiminta-alueella eli Juupajoella ja Mänttä-Vilppulassa on koronavirusinfektioiden suhteen pysynyt rauhallisena.

– Lisääntyneistä testausmääristä huolimatta uusia COVID-19 – positiivisia tapauksia ei ole tullut tietoomme, Mäntänvuoren Terveys tiedottaa.

THL:n julkaisemalla sivustolla, jossa kerrotaan varmistettujen koronatapausten määrä paikkakunnittain, ei torstaina Juupajokea ja Mänttä-Vilppulaa ole listattu. Se tarkoittaa sitä, että kunnissa ei ole yhtään tai on alle viisi todennettua koronatapausta. Tietoja kunnista ei sovelluksessa julkaista, jos varmennettuja tartuntoja on enintään neljä.

Mäntänvuoren Terveydestä todetaan, että epidemia on kehittynyt hitaammin kuin sen alkuvaiheessa arvioitiin. Se uskoo, että valtioneuvoston määräämillä rajaamistoimilla lienee ollut tähän merkittävä vaikutus.

– Epidemia ei kuitenkaan ole ohi, vaan riski koronavirusinfektion saamiselle on noussut koko maassa. On tärkeää, että kaikki noudattavat viranomaisten antamia suosituksia, kuten liikkumis- ja kokoontumisrajoituksia sekä lähikontaktien välttämistä.

Muusta sairaudenhoidosta myös huolehditaan

Mäntänvuoren Terveys myös muistuttaa, että pitkäaikaissairauksien hyvä hoito on tärkeää kaikkina aikoina, myös vallitsevan pandemiatilanteen aikana.

– Hoidamme edelleen muitakin terveydentilaan liittyvä ongelmia kuin hengitystieinfektioita. Tarvittavia jatkoselvittelyjä, kuten laboratorio- ja kuvantamistutkimuksia sekä erikoissairaanhoidon konsultaatioita, tehdään tarvittaessa.

Kuntalaiset voivat ottaa yhteyttä terveyskeskuksen ajanvaraus- ja neuvontanumeroon (puh. 03 254 3320) mieltä askarruttavissa asioissa. Hoitajat selvittävät ongelmaa tarkemmin ja ohjaavat asiakkaan tarvittaessa eteenpäin.

Lääkärin tai hoitajan kanssa voi asioida puhelimitse, terveyssovelluksen kautta chat:ia ja videoyhteyttä käyttäen tai terveysasemalla ajanvarausvastaanotolla käyden.

Asiointi Mäntänvuoren Terveyden toimipisteissä Mänttä-Vilppulassa sekä Juupajoella on turvallista.

– Yhteydenotto puhelimitse etukäteen on tärkeää, sillä hoidamme infektio-oireiset asiakkaat Sarapihassa erillään muista asiakkaista. Hengitystieoireiset ohjataan erilliseen hengitystieinfektiovastaanottoon ja henkilökuntamme huolehtii erittäin tarkasti hygieniasta, Mäntänvuoren Terveys muistuttaa.

– Henkilöstömme on hengitystieoireisten kanssa toimiessaan varustautunut suojavarustein. Varmistamme myös asiakkaiden kulun ohjauksella turvallisen liikkumisen terveyskeskuksessa.

Mäntänvuoren Terveys myös ohjeistaa, että edelleen on hyvä muistaa, että hengitystieinfektioita vältetään tehokkaimmin huolehtimalla hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta sekä sosiaalisia kontakteja välttämällä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?