Pirkanmaalla on huhtikuussa kirjattu runsaasti rikosilmoituksia ylinopeuksista – Poliisi muistuttaakin, että kukaan ei kaahaa vahingossa

Poliisihallitus tiedotti tällä viikolla kovista ylinopeuksista ympäri maata.

Esimerkiksi Sisä-Suomen poliisilaitoksen alueella Laukaassa kuljettaja ajoi poliisia karkuun viime viikonloppuna lauantaina iltapuolikymmenen maissa hurjaa vauhtia. Kun nopeusrajoitus oli alueelle 60 km/h, mittasi poliisi autoilijan nopeudeksi  150 km/h. Poliisi tavoitti kuljettajan.

Hetken päästä Viitasaarella toiselle kuljettajalle mitattiin satasen nopeusrajoitusalueella lukema 161 km/h. Sunnuntaina aamuyöllä Jyväskylän keskustassa henkilöauton kuljettaja ajoi poliisia pakoon huomattavalla ylinopeudella, ja sunnuntaina aamukuuden maissa Jyväskylässä 4-tiellä poliisi ajoi takaa henkilöautoa, jonka nopeus lähenteli 200 kilometriä tunnissa. Tämänkin auton kuljettajan poliisi tavoitti myöhemmin.

Pirkanmaalla esimerkiksi pelkästään valtatiellä 3 Pyhäjärventiellä Nokian, Pirkkalan ja Ylöjärven alueella oli maanantaihin mennessä kirjattu huhtikuussa 17 rikosilmoitusta erilaisista liikenneturvallisuuden vaarantamisista. Törkein nopeus on ollut 216 km/h. Parissa tapauksessa kyseessä on ollut selvästi moottoritiellä tapahtunut kilpa-ajo kahden autokunnan välillä. Joukossa on muutamia erikoisluvalla alle 18-vuotiaana henkilöauton ajokortin saaneita, tekohetkellä 17-vuotiaita kuljettajia.

Poliisi muistuttaa, että kovilla nopeuksilla ajettaessa kuljettaja vaarantaa niin oman, muiden autossa olijoiden kuin muiden tienkäyttäjien turvallisuuden, eikä syyllisestä ole epäselvyyttä kolaritilanteessa. Kuljettaja menettää ajo-oikeutensa välittömästi, ja ajokielto voi kestää kuukausia, maksimissaan jopa viisi vuotta. Seurauksena on myös vankeutta tai sakkoa ja mahdollisesti myös huomattavat vahingonkorvaukset. Vakavimpana seurauksena voi tietenkin olla jonkun terveyden tai hengen menetys.

– Vaikka vappuviikonloppu alkaisi tuntumaan tylsältä, jännitystä ei pidä hakea rikkomalla lakia liikenteessä tai missään muuallakaan. Kukaan ei halua kuulla vappuna suruviestiä, että oma läheinen on kuollut liikenteessä jonkun tekemän tahallisen rikoksen seurauksena. Kukaan ei kaahaa vahingossa. Otetaan siis toisemme ja turvaväli huomioon myös liikenteessä, toteaa komisario Pauli Hursti Sisä-Suomen poliisilaitoksesta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?