Tampere-avusta tulee soitto myös iäkkäille orivesiläisille – puhelujen soittaminen aloitetaan maanantaina

Tampere-apu ottaa maanantaista lähtien puhelimitse yhteyttä niin orivesiläisiin kuin tamperelaisiin iäkkäisiin kuntalaisiin. Tavoitteena on tukea orivesiläisten ja tamperelaisten hyvinvointia ja arjen sujumista koronaepidemian aikana.

Ensimmäisenä Tampere-avun työntekijät soittavat yli 80-vuotiaille kuntalaisille. Puheluilla halutaan auttaa iäkkäitä poikkeusolojen aiheuttamissa huolissa ja varmistaa, että he saavat tarvitsemansa avun arjen asioiden hoitoon.

Soitot alkavat maanantaina 27. huhtikuuta. Soittoja tehdään tehdään usean viikon ajan, sillä Tampereella ja Orivedellä on yli 13 000 yli 80-vuotiasta.

Puheluita soittavat Tampereen kaupungin työntekijät, jotka normaalisti työskentelevät kulttuuri- ja sivistyspalveluissa. Työntekijät on koulutettu tehtäväänsä ja heidän tukena on sosiaali- ja terveyspalvelujen ammattilaisia. Soittajat kartoittavat avun tarvetta ja tarvittaessa he ohjaavat henkilöitä eri palvelujen piiriin.

Tampere-apu ei kysele pankkitietoja

Tampere-avusta tulevan puhelut soitetaan numerosta 03 4109 1034.

Mahdollisten huijausyritysten vuoksi on tärkeää huomata, että Tampere-avun työntekijät eivät kysy pankkitunnuksia, henkilötunnusta tai pyydä käteistä rahaa tai pankkikorttia lainaan.

Tampere-avun nimissä ei työntekijöitä tule myöskään käymään kodeissa. Ruoka- ja muun avun palveluntarjoajat ovat kaupungin kotihoidon, järjestöjen tai yksityisten yritysten henkilöitä.

– Jos Tampere-avusta tulleeseen puheluun ei ehdi vastaamaan, numeroon ei tarvitse soittaa takaisin vaan Tampere-avusta soitetaan myöhemmin uudelleen, Tampereen kaupunki ohjeistaa.

Puheluissa syntyvää asiakasrekisteriä käytetään vain asiakkaan tarvitseman avun järjestämiseen ja se hävitetään poikkeusolojen päätyttyä.

Myöhemmin toukokuussa avataan Tampere-avun neuvontanumero, johon kaikenikäiset voivat soittaa ja kysyä neuvoa korona-ajan arjen huoliin liittyen ja sekä saada esimerkiksi keskusteluapua.

Muut kaupungin neuvonta- ja ohjauspalvelut toimivat normaaliin tapaan Tampere-avun rinnalla.

Tampere-apu on väliaikainen palvelu, jonka Tampereen kaupunki avaa koronavirustilanteen ajaksi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?