Tänään vietetään valtakunnallista koiranpäivää – nyt teemana on koiran luonne ja käyttäytyminen

koira, westie
Koiranpäivänä Kennelliitto haluaa muistuttaa siitä, että kaikki koirat ovat erilaisia, mutta omistajilleen yhtä rakkaita. Kuva: Jaana Ala-Lahti

Tänään vietetään valtakunnallista koiranpäivää. Teemapäivällä Kennelliitto haluaa muistuttaa ihmisen parhaan ystävän merkityksestä. Koiranpäivänä korostetaankin pehmeitä ja lämpimiä arvoja ja kerrotaan koiran erilaisista rooleista ihmisen elämässä ja yhteiskunnassa.

Vuosi 2020 on Kennelliiton toiminnassa koiran luonteen ja käyttäytymisen teemavuosi. Aiemmin teemoja ovat olleet muun muassa yhdessä tekeminen ja kotimaiset rodut kansallisaarteinamme.

– Painotamme Koiranpäivänä sitä, että kaikki koirat ovat erilaisia, mutta omistajilleen yhtä rakkaita. Meidän tehtävämme on tarjota koirille hyvä arki, jossa koirien tarpeet täyttyvät, Kennelliitosta kerrotaan.

Koiranpäivää vietettiin ensimmäisen kerran vuonna 2007. Kennelliiton tulevaisuustoimikunta mietti tuolloin koiran asemaa yhteiskunnassa ja suunnitteli keinoja, joilla koiran tuottamat hyvät asiat saataisiin kaikkien tietoon. Koiranpäivän viettämistä ehdotti toimikunnassa mukana ollut kunniajäsen Pertti Kuopila. Niin valtakunnallista koiranpäivää alettiin viettää Pertin päivänä 24. huhtikuuta.

Leave a Comment