Tredussa etäopetus jatkuu toukokuun loppuun saakka

Tredu

Tredussa etäopetus jatkuu tämän lukukauden loppuun saakka. Suomen hallitus ei vielä ole tehnyt linjauksia, palataanko Suomen kouluissa ja oppilaitoksissa lähiopetukseen. Lisätietoja asiasta saataneen vielä huhtikuun aikana. Kuva: Juha Jäntti

Tampereen seudun ammattiopiston opetus järjestetään etäopetuksena kevätlukukauden 2020 loppuun saakka. Asiasta päätti Tampereen kaupungin elinvoima- ja osaamislautakunta 22. huhtikuuta.

Tampereen seudun ammattiopistossa tehdyn kyselyn perusteella etäopinnot ovat sujuneet pääsääntöisesti hyvin. Koska lukuvuoden päättymiseen 30. toukokuuta on lyhyt aika, on järjestelyjen vuoksi tarkoituksenmukaista jatkaa opintojen toteuttamista etäopetuksena lukukauden loppuun saakka.

Etäopinnot järjestetään siten, että valmistuvien opiskelijoiden opintojen suorittaminen ei tästä syystä vaarannu. Näytöt toteutetaan pääsääntöisesti työelämässä, mutta tarpeen vaatiessa näytöt on mahdollista toteuttaa myös oppilaitoksen tiloissa erityisin järjestelyin. Lisäksi erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden opintoja tuetaan mahdollistamalla lähiopetus pienille ryhmille.

Opinto-ohjauksen, opintotoimistopalvelujen ja digitaalisen tuen määrää on lisätty opintojen etenemisen turvaamiseksi. Lisäksi on tehty päätös, että opiskelijoilla on mahdollisuus saada erillisen hakemuksen perusteella ateriakorvausta etäopintojen aikana. Kesäaikaisista opinnoista ohjeistetaan opiskelijoita erikseen sekä alkavien että jatkavien opintojen osalta.

Suomen hallitus ei vielä ole päättänyt, avataanko koulut ja oppilaitokset lähiopetukselle enää tämän lukukauden aikana. Keskiviikkona hallitus tiedotti, että valtiosihteeri Martti Hetemäen johtama valmisteluryhmä tekee 1. toukokuuta mennessä suunnitelman koronan vuoksi tehdyistä rajoitustoimenpiteistä irtaantumiseksi oikea-aikaisesti ja siirtymiseksi kohti taudin etenemisen hillinnän seuraavaa vaihetta. Hallituksen neuvottelu asiasta järjestetään 3. toukokuuta.

Pääministeri Sanna Marinin mukaan varhaiskasvatuksen ja koulutuksen osalta päätökset rajoitusten purkamisesta voidaan kuitenkin  tehdä jo ennen toukokuun alkua, jotta lähiopetuksen aloittamiseen voidaan varautua hyvissä ajoin.

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu on Suomen toiseksi suurin ammatillisen koulutuksen järjestäjä. Tredu toimii kahdeksan kunnan alueella Pirkanmaalla 14:ssä eri toimipisteessä, muun muassa Orivedellä. Tredu on osa Tampereen kaupunkia.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?