Valtuustolla ensimmäinen kokous etäyhteyksin – yleisö voi seurata verkon kautta

kaupunginvaltuusto

Oriveden kaupunginvaltuusto kokoontuu huhtikuun kokoukseensa pääasiassa etäyhteyksien kautta. Yleisö ei pääse tällä kertaa valtuustosaliin.

 

Oriveden kaupunginvaltuusto kokoontuu ensi maanantaina ensimmäistä kertaa siten, että suuri osa valtuutetuista osallistuu kokoukseen etäyhteyksin kotoaan käsin. Yleisö ei pääse tällä kertaa paikan päälle koronaepidemian vuoksi, mutta kokousta on mahdollista seurata suoran videolähetyksen avulla.

– Tämä on meillä nyt valtuuston osalta ensimmäinen sähköisin yhteyksin toteutettava kokous. Olemme käyttäneet vastaavia järjestelyjä jo kaupunginhallituksen ja lautakuntien kokouksissa, kaupunginjohtaja Juha Kuusisto kertoo.

Valtuustosalissa ovat kokouksen aikana paikalla puheenjohtaja ja pöytäkirjanpitäjä. Myös joitakin valtuutettuja saapuu paikan päälle.

– Tämä on siten käytännössä hybridikokous. Suurin osa valtuutetuista on mukana etäyhteyksien kautta, mutta muutama henkilö tulee valtuustosaliinkin.

Valtuutetut ovat yhteydessä valtuustosaliin käyttäen etäneuvotteluihin tarkoitettua sovellusta, joka tarjoaa kaikille yhteisen kuva- ja ääniyhteyden.

Oriveden Sanomat toteuttaa kokouksen taltioinnin ja suoran videolähetyksen, jossa on mahdollista seurata niin valtuustosalin tapahtumia kuin etäyhteyksien kautta osallistuvien valtuutettujen puheenvuoroja. Kokouksen streaming-linkki tulee kaupungin ja Oriveden Sanomien verkkosivuille.

Kaupunginhallitus teki maanantaina päätöksen siitä, että yleisön on mahdollista seurata valtuuston kokouksia toistaiseksi vain sähköisesti eikä paikan päällä. Kaupungin hallintosäännössä on jo ollut määräykset sähköisestä päätöksentekomenettelystä.

– Tarkensimme nyt nimenomaan valtuustoa koskien, että yleisö voi olla mukana vain etäyhteyksien kautta. Muut kokouksemmehan eivät ole julkisia. Maan hallitus on tehnyt juuri esityksen kuntalain muutoksesta määräajaksi. Esitys koskee sähköisten kokousten ja sähköisen päätöksentekomenettelyn käyttöönottoa. Oriveden päätös noudattaa hallituksen linjausta, Kuusisto toteaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?