Suunnistuskauden avaus oli suosittu juttu – rasteilla kävi noin sata suunnistajaa

Oriveden seudulla rastikausi saatiin perinteiseen tapaan aloitettua huhtikuun alkupuoliskolla. Suunnistamaan pääsi nyt pääsiäisviikon maanantaina eli 6. huhtikuuta. Tuolloin omatoimirasteille sai suunnata Leppästen tien Hiihtomaan laavulta.

Vaikka poikkeusolosuhteiden vuoksi reittien rasteilla oli vain pelkät rastiliput eikä järjestäjiä ollut paikalla, yllättyivät järjestäjät aloitusviikon kuntorastien osanottajien määrästä. Karttamenekin perusteella rastireiteillä liikkui arviolta lähes 100 suunnistajaa.

Pääsiäisviikon runsaaseen osallistujamäärään vaikutti kauniin sään lisäksi ilmeisesti mahdollisuus soveltaa maastoretken ajankohta parhaiten itselleen sopivaksi, koska rastit ovat metsässä maanantaista sunnuntaihin asti. Poikkeusolosuhteiden aikana tämä toimintamalli on käytössä ainakin toukokuun loppuun asti.

Kartat ovat ajantasaistettuja, reitit kulkevat suhteellisen hyväkulkuisissa maastoissa ja kisapaikat ovat lähietäisyydellä Oriveden keskustasta. Maastossa liikkuminen kartan kanssa on suositeltava ja mukavakin tapa tutustua uudella tavalla luontoon. Siitä voi löytyä uusi harrastus kunnon ja mielenvirkeyden ylläpitämiseksi koko perheelle.

OrPon suunnistusjaosto tiedottaa kuntorasteistaan Oriveden Sanomien seuratoimintapalstalla, ja ohjeet matkoineen löytyvät myös seuran kotisivulta.

Leave a Comment