Oriveden etäoppilaiden ruokakassiin pakataan kerralla viiden päivän ruoat – maanantaina jaetaan ensimmäisen kerran 663 kassia

Oriveden kaupungin ateriapalvelut laajentaa etäopetuksessa olevien oppilaiden ruokakassipalvelua ensi viikon maanantaista lähtien. Kaikkien halukkaiden koululaisperheiden on ollut mahdollista ilmoittautua mukaan noutaakseen viittä kouluateriaa vastaavan ruokakassin kerran viikossa.

Uudesta linjauksesta päätti kaupungin valmiussuunnittelun johtoryhmä maanantaina.

– Meille tuli kyselyitä ja toiveita kouluruokailun järjestämisen laajentamista. Mietimme asiaa ja päädyimme siihen, että tarjoamme ruokakassin kysynnän mukaan kaikille, jotka sen haluavat, kaupunginjohtaja Juha Kuusisto sanoo.

Kuusisto painottaa, että poikkeusolot tulivat voimaan niin nopealla aikataululla, että kaupunki ei voinut heti järjestää asiaa yhtä laajasti. Kouluruokaa jaettiinkin aluksi etäoppilaille taloudellisin perustein.

– Toimimme jo siinä vaiheessa ohjeistusten mukaan. Kaupungin velvoitteena on järjestää kouluruokailu lähiopetuksessa oleville ja etäopetuksessa oleville siinä laajuudessa kuin se on mahdollista toteuttaa, Kuusisto taustoittaa.

Ruokakasseja jaetaan esiopetuksen, ala- ja yläkoulun sekä lukion ensimmäisen ja toisen vuosikurssin etäoppilaille. Kerran viikossa noudettava ruokakassi sisältää viiden päivän valmisateriat, tuorepalat, juomat, leivät ja levitteen.

– Päädyimme tukusta tuleviin valmisannoksiin, sillä koulukeittiöissämme ei ole sellaisia laitteita, että ruoat olisi voinut valmistaa ja jäähdyttää nopeasti elintarvikelainsäädännön mukaisesti. Vain dieettiruoat valmistamme itse.

Palvelu on saatavilla etäopetuksen ajan ja huoltajien oli ilmoittauduttava siihen mukaan viimeistään tiistaina.

Tiistai-iltana Juha Kuusisto kertoi lähettämässään twiitissä, että ruokakasseja on tilattu 663 kappaletta. Samalla hän toivoi, että hyvä yhteistyö ja ymmärrys säilyisi perheiden ja kaupungin palvelujen kesken myös poikkeusoloissa.

Aiemmin päivällä Kuusisto oli arvioinut Oriveden Sanomille, että 700 hakijan määrä voi ylittyä. Jos kaikki Oriveden oppilaat noutaisivat ruokakassin, tarkoittaisi se reilua tuhatta jaettavaa kassia.

Kaikkien koulujen oppilaiden ruokakassit jaetaan keskitetysti maanantaisin Kultavuoren koulun pihasta kello 14–18, Hirsilän koululta keittiön ovelta kello 9–10 ja Eräjärven koululta keittiön ovelta kello 10–11.

Kouluruokien kotiinkuljetusta Orivedellä ei järjestetä enää lainkaan. Ensimmäisessä vaiheessa kotiinkuljetus järjestettiin 130 oppilaalle.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?