Orivedellä kaikki etäoppilaat saavat jatkossa kouluruokakassin – viiden päivän ruoat jaetaan kerran viikossa

Oriveden kaupungin ateriapalvelut laajentaa etäopetuksessa olevien oppilaiden ruokakassipalvelua maanantaista 27. huhtikuuta alkaen. Kaikkien halukkaiden perheiden on mahdollista noutaa viittä kouluateriaa vastaava ruokakassi kerran viikossa.

Ruokakasseja jaetaan esiopetuksen, ala- ja yläkoulun sekä lukion ensimmäisen ja toisen vuosikurssin etäoppilaille. Kerran viikossa noudettava ruokakassi sisältää viiden päivän valmisateriat, tuorepalat, juomat, leivät ja levitteen. Palvelu on saatavilla etäopetuksen ajan. Huoltajien tulee ilmoittautua palveluun koulukuraattorien kautta.

Jatkossa kaikkien koulujen oppilaiden ruokakassit jaetaan keskitetysti maanantaisin Kultavuoren koulun pihasta klo 14–18, Hirsilän koululta keittiön ovelta klo 9–10 ja Eräjärven koululta keittiön ovelta klo 10–11. Huoltajat voivat valita noutopaikan, joka on ilmoitettava ilmoittautumisen yhteydessä. Kouluruokien kotiinkuljetusta ei järjestetä enää lainkaan.

Kultavuorella ruokakassit jaetaan suoraan autoihin. Paikalla on liikenteenohjaus ruuhkien varalta. Kassin voi noutaa myös pyörällä, kävellen tai muulla tavoin. Eräjärvellä ja Hirsilässä soitetaan keittiön ovikelloa. Hakijan on kerrottava oppilaan tai oppilaiden nimet ja hakemiensa ruokakassien määrä. Yhden henkilön on mahdollista noutaa useampien perheiden kassit samalla kertaa ilmoittamalla siitä etukäteen noutopaikkaansa.

Kaupungin oma tuotantokeittiö ei pysty valmistamaan ja jäähdyttämään kouluruokaa koteihin jaettavaksi EU:n elintarvikelainsäädännön mukaisesti. Tämän vuoksi ruokakasseissa on valmisaterioita. Kaikki ateriat ovat vähälaktoosisia.

Ruokakassipalveluun ilmoittautuvien huoltajien tulee olla yhteydessä lapsensa koulukuraattoriin viimeistään tiistaina 21. huhtikuuta klo 16 mennessä. Myös ruokakasseja jo aiemmin noutaneiden pitää ilmoittautua uudelleen. Mikäli lapsella on lääkärin toteama gluteeniton ruokavalio tai henkeä uhkaava ruoka-aineallergia, tulee silloin olla suoraan yhteydessä palvelupäällikkö Kirsti Skogbergiin.

Aiheesta on lähetetty huoltajille Wilma-viesti, jossa on toimintaohjeet sekä koulukuraattorien, Skogbergin ja noutopaikkojen yhteystiedot.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?